K-Marketin sankarimyyjä teki sen taas – taltutti varkaan paljain käsin

Helsingin Pasilassa sijaitsevan K-Market Ratiksen naismyyjä on jälleen taltuttanut myymälävarkautta yrittäneen henkilön.

Kauppias Saku Kytölä julkaisi valvontakameralle eilen illalla tallentuneen videon tänään Facebookissa. 

– Videon tarkoitus on saada päättäjät ja ihmiset tajuamaan, että tämä on kamalaa. Meillä ihmiset joutuvat painimaan näiden kanssa, ja he pääsevät ilman rangaistusta, Kytölä kertoo MTV Uutisille.

Varkautta yrittänyt mies oli ilmoittanut kassalla olevalle Annalle, ettei häntä voisi estää. Mies yritti vain kävellä kassan ohi pizzat kädessään. Myyjä saa pienen taistelun jälkeen tavarat pois miehen käsistä, ja mies poistuu kaupasta. Myöhemmin poliisi tavoittaa miehen.

– Mies ei edes yrittänyt piilotella tavaroita, tämä on ihan arkipäivää, Kytölä manaa.

Kauppias on harmistunut siitä, että varastamisesta ei seuraa rangaistusta. Hallitus on perumassa lakiuudistuksen, jolla maksamattomat sakot olisi voitu muuttaa vankeudeksi. 

– Miltä sinusta tuntuisi, jos lompakostasi otettaisiin joka päivä 50 euroa pois? Sitä voisi kestää viikon tai kuukauden, mutta olisiko se oikein? Haluan tuoda esille tämän arjen, mitä me kaupoissa elämme. Emme me saa korvauksia, valvonta ja turvapalvelut ovat todella kalliita.

Kauppias laittoi lokakuun alkupuolella kaupan seinälle lapun, jossa ilmoitti julkaisevansa kaikki varkaiden kuvat Facebookissa. Lappu on hänen mukaansa selvästi vähentänyt näpistyksiä.  


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja