Mainos

Kaljavarkaiden taltuttamisvideon someen ladannut kauppias: ”Mitään en tekisi toisin”

Kohun silmään joutunut K-market Ratiksen kauppias Saku Kytölä kertoo, että pöly kaupassa alkaa pikkuhiljaa laskeutumaan.

Palautetta kauppiaalle on tapauksen jälkeen tulvinut yllin kyllin. Kytölä on viime päivien aikana antanut kymmeniä haastatteluja ja saanut satoja viestejä.

– Sähköpostitse palautetta tuli niin paljon, että koko postilaatikko kaatui. Viestit ovat muutamaa lukuunottamatta olleet pelkästään positiivisia, kauppias kertoo.

– Kun näin jälkikäteen miettii, niin mitään en tekisi toisin. Kaikki on sujunut mallikkaasti.

Vaikka alkuperäisen videon Kytölä ehti Facebook-sivuiltaan jo poistamaan, jäi se elämään aivan omaa elämäänsä.

– Ajatus oli, että ehkä 200-400 henkeä sen näkisi. Nyt se leviää jo maailmalla, ainakin USA:ssa ja Kiinassa.

Videolla näkyy, kuinka K-market Ratiksen myyjä taltuttaa myymälävarkaan sumuttimella ja raahaa tämän takaisin kaupan ovien sisäpuolelle.

Osa varkaista varustautunut asein

Kytölä vakavoituu ja kertoo, että vastaavat tapaukset ovat arkipäivää kaupassa. Harvoin, jos koskaan, tapaukset saavat tällaista julkisuutta.

– Yhdessä vaiheessa näitä oli lähes viikoittain. Nykyisin näitä tulee silloin tällöin, mutta aina pitää olla varautunut. Kesä saa taas lisännyt tapausten määrää.

Myymälävarkaat ovat Kytölän mukaan todella röyhkeitä. Varkaat pyrkivät kävelemään tavaroineen ulos olkansa yli katsomatta. Osa on varustautunut asein, esimerkiksi veitsin.

– Ihan äskettäin yksi käveli suoraan kassan taakse ja yritti ottaa lukitusta kaapista röökiä. Ja tällainen otettiin yhdeltä pois noin kuukausi sitten, Kytölä toteaa ja kaivaa taskustaan kookkaan taittoveitsen.

Monet ovat ihmetelleet, kuinka naismyyjä uskalsi toimia tilanteessa niin kuin toimi. Hän taltutti varkaan pippurisumuttimella ja joutui vetämään tämän takaisin kaupan puolelle.

– Meillä on selvästi keskimääräistä kattavampi turvallisuuskoulutus. Meillä opetellaan varautumaan myös fyysisiin tilanteisiin. Meillä on jopa oma sali koulutuksia varten, missä voi harjoitella esimerkiksi maahanvientejä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja