Mainos

Sanders veti ässän hihasta juuri ennen viimeistä vaaliväittelyä

Yhdysvaltain demokraattien presidenttiehdokkuutta tavoitteleva Bernie Sanders otti varaslähdön puolueen viimeisen vaaliväittelyyn. Sanders esitti suurta terveydenhuollon uudistusta maahan vain tunteja ennen Etelä-Carolinassa pidetyn vaaliväittelyn alkua.  

Ehdotus nostaisi amerikkalaisten verotusta kaikissa tuloluokissa. Sen olisi kuitenkin määrä säästää noin kuusi biljoonaa dollaria vuosikymmenessä, kun esimerkiksi yksityiset terveysvakuutukset lopetettaisiin. Sanders luonnehtii niitä kalliiksi tuhlaukseksi.  
Valkoiseen taloon mielivän demokraatin Hillary Clintonin edustaja moitti tuoreeltaan, että Sandersin esitys on laadittu kiireellä juuri ennen vaaliväittelyä.  
Esitys myös nousi esiin heti vaaliväittelyn alettua.

 -Kunnioitan Sandersin tavoitetta, mutta terveydenhuollosta puhuttaessa yksityiskohdilla on merkitystä. En halua republikaanien mitätöivän sitä, tai että joudumme aloittamaan kokonaan alusta. Obamacaren rikkirepiminen vain lisäisi keskustelun kiistanalaisuutta, Clinton viittasi presidentti Barack Obaman jo tekemään terveydenhuollon uudistukseen.  
Sanders vastasi korostamalla, että hän ei ole repimässä rikki Obamacarea, jonka sisältöä hän on itse ollut kirjoittamassa.

Aseenkanto-oikeus puhutti

Muissa teemoissa Sanders teki aloitteen poliisiväkivallan tutkimisesta. Hän vaati, että jokaisen poliisin tiloissa tapahtuneen kuolemantapauksen on edettävä automaattisesti oikeusministeriön tutkintaan.

 Clinton sai Sandersin närkästymään väittämällä, että tämä on senaatissa äänestänyt vaikutusvaltaisen Kansallisen kivääriyhdistyksen (NRA) kantojen mukaisesti aseenkato-oikeutta myötäillen. Sandersin mukaan tämä ei pidä paikkaansa ja hän päinvastoin on huonossa maineessa NRA:n keskuudessa.

 Jännitettä demokraattien vaaliväittelyyn lisäsi se, että Sanders on liki kuronut umpeen Clinton kannatuksen etumatkan Iowassa ja näyttäisi johtavan New Hampshiressa. Näiden osavaltioiden demokraatit äänestävät ensimmäisinä puolueen presidenttiehdokkaasta.  
Clintonin ja Sandersin ohella demokraattien viimeisessä vaaliväittelyssä pääsi ääneen Marylandin entinen kuvernööri Martin O'Malley. Hänen kannatuksensa presidenttiehdokkaaksi on kuitenkin ollut vähäistä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.