Jättefiasko! Tällainen oli Ruotsin maajoukkueen katastrofin vastaanotto: "Toivoiko, että hän tulisi näkymättömäksi"

2:17
Katso videolta: Ruotsalaisyleisö buuasi omilleen päätösvihellyksen jälkeen.

Ruotsin miesten jalkapallomaajoukkue jäi tiistai-iltana kotonaan 1-1-tasapeliin Sloveniaa vastaan Kansojen liigan lohkovaiheen päätösottelussa. Se merkitsi putoamista C-liigaan. Maajoukkueen suoritus sai Ruotsissa tyrmäävän vastaanoton.

Ruotsin olisi ollut pakko voittaa ottelu säilyäkseen B-liigassa. Ensimmäinen kohauttava tilanne nähtiin jo vajaan kahdeksan minuutin pelin jälkeen, kun Ruotsin Viktor Claessonia taklattiin selästä boksissa, mutta tilanteesta ei tuomittu rangaistuspotkua.

Slovenia siirtyi ottelussa johtoon vajaan puolen tunnin pelin jälkeen Benjamin Seskon osumalla. Mainion tarjoilun maaliin antoi Petar Stojanovic. Ruotsi tuli vielä tasoihin ensimmäisen jakson aikana Emil Forsbergin maalilla. Lisäosumia ei kuitenkaan nähty, joten Ruotsin kohtalona oli putoaminen.

Ruotsalaislehdet eivät säästelleet sanojaan katastrofaalisen lopputuloksen jälkeen.

– Jättefiasko, kirjoitti Expressen otsikossaan.

– Ruotsin heikoin maajoukkuevuosi en tiedä kuinka pitkään aikaan, Expressenin kolumnisti Noa Bachner kirjoitti kommentissaan.

– Ei ollut maaleja, ei mitään tarkoitusta matkallemme ja tie sinne, sekin oli paska, Aftonbladetin kolumnisti Simon Bank totesi kommentissaan.

– Pari vuotta sitten Janne Andersson (päävalmentaja) olisi voinut olla ehdolla valtiopäiville ja hänellä olisi ollut hyvät mahdollisuudet tulla diktaattoriksi, mutta yhden helvetillisen vuoden ja puolen tunnin jälkeen, seisoi hän Friends Arenan sivurajalla ja väänsi vihkisormustaan pakkomielteisesti. Toivoiko, että hän on olisi ollut Frodo? Että hän tulisi näkymättömäksi, jos vain vääntäisi tarpeeksi lujaa, Bank jatkoi.

Myöskään ottelua seuraamassa ollut kotiyleisö ei pitänyt näkemästään. Ruotsin maajoukkue sai loppuvihellyksen jälkeen valtaiset buuaukset kannattajiltaan. Samalla kameroille taltioutui, kun päävalmentaja Andersson pyöritteli päätään epäuskoisena.

Ruotsi pelaa kaudella 2024-2025 Kansojen liigaa C-liigassa, jossa se voi muun muassa kohdata Luxembourgin tai Färsaaret.

Katso pääkuvan videolta ruotsalaisyleisön reaktio. Alla olevalla videolla ottelussa puhututtanut kohutilanne sekä maalit.

3:15

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja