Mainos

San Bernardinon ampumisesta epäilty harras muslimi – "Hän oli hiljainen ja pidetty"

Kalifornialaisen San Bernardinon yhdeksi ampujaksi tunnistettu mies katosi vammaispalvelukeskuksen tiloista vain hetki ennen ampumista, kertovat silminnäkijät Los Angeles Times -lehdelle.

2:04

Syed Farookiksi nimetty mies oli työkavereiden mukaan ammatiltaan elintarvikevalvoja ja eli näennäisesti amerikkalaista unelmaa. Mies matkusti kertomuksien mukaan Saudi-Arabiaan ja palasi Yhdysvaltoihin mukanaan uusi vaimo. Heillä oli myös lapsi. Poliisi on kertonut miehen olevan syntyperältään amerikkalainen.

Poliisi on vahvistanut Farookin olleen toinen ampujista, jotka avasivat tulen kokoussalissa. Kaksi hyökkääjää, 28-vuotias Farook, ja 27-vuotias nainen, Tashfeen Malik, iskivät vammaispalveluja tarjoavassa keskuksessa kokoussaliin, jossa oli käynnissä piirikunnan terveydenhuoltoviraston työntekijöiden tilaisuus.

Molemmat kuolivat poliisin takaa-ajossa. 

LA Timesille epäillyn työkaverit Patrick Baccari and Christian Nwadike kertovat miehen olleen pidetty työssä. Pitkä ja laiha Farook ei heidän mukaansa useinkaan aloittanut keskustelua. He ovat työskennelleet miehen kanssa kolme vuotta ja kertoivat miehen olleen harras muslimi.

– Hän ei koskaan vaikuttanut minusta fanaattiselta, en koskaan ajatellut, että hän olisi epäilyttävä, sanoo lehdelle Griselda Reisinger, joka työskenteli Farookin kanssa aina toukokuuhun asti, kunnes vaihtoi työpaikkaa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Kalifornian mulimiyhteisö on jo laajasti tuominnut hyökkäyksen. Los Angelesin Amerikan Islamilaiset suhteet -yhdistyksen toiminnanjohtaja Hussam Aylosh kertoi AFP:lle yhteisön jäsenien olleen järkyttyneitä tiedosta, että ampumisessa yksi epäilty olisi paikallinen muslimi.

Kollegoiden mukaan mies oli parhaillaan isyyslomalla, mutta oli osallistunut työpaikan tilaisuuteen.

Farookin lanko on esittänyt julkisuudessa jo kauhistuksensa sukulaisensa epäilyistä teoista.

– En voi kuvailla miten surullinen olen. Minulla ei ole mitään aavistusta siitä, miksi hän tekisi niin. Olen shokissa. Osanottoni ihmisille, jotka menettivät rakkaitaan siellä, Frahan Khan totesi Kalifornian Anaheimissa pitämässään tiedotustilaisuudessa. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.