Mainos

Media: Kalifornian naisampuja vannoi uskollisuutta Isis-johtajille

Yhdysvalloissa San Bernardinon joukkoampumisesta epäilty nainen vannoi Facebookissa uskollisuutta äärijärjestö Isisin johtajalle, kertoivat yhdysvaltalaiset tiedotusvälineet perjantaina.

Viranomaiset ovat kuitenkin varoittaneet, että vielä on liian aikaista luonnehtia keskiviikon verilöylyä terrori-iskuksi.  

Uutiskanava CNN kertoi, että 27-vuotias Tashfeen Malik käytti Facebookia erinimiseltä tililtä. Tapausta tutkivat viranomaiset eivät kertoneet, miten on selvitetty, että tili kuului Malikille.

– Tässä vaiheessa uskomme, että he (Malik ja hänen 28-vuotias miehensä Syed Farook) radikalisoituivat itse ja olivat enemmänkin inspiroituneet Isisistä kuin että olisivat tosiasiassa saaneet käskyn ampumisista, sanoi poliisilähde New York Timesille.

Sekä Malik että hänen miehensä Syed Farook kuolivat laukaustenvaihdossa poliisin kanssa. Pariskunta tuhosi tietokoneiden kovalevyjä ja muuta elektroniikkaa ennen iskua.

Tutkijat selvittävät myös tietoja, joiden mukaan Farook olisi ennen iskua riidellyt työtoverinsa kanssa. Työtoveri oli tuominnut islamin vaarallisena uskontona, kertoi viranomaislähde.

San Bernardinon ampumisessa kuoli 14 ihmistä, joista nuorin oli 26-vuotias ja vanhin 60-vuotias. Iskussa haavoittui 21 ihmistä. Kyseessä oli pahin joukkoampuminen Yhdysvalloissa kolmeen vuoteen.

Lanko haluaa adoptoida vauvan

Ampumisista syytetyn pariskunnan suunnitelmista ei ollut ennalta mitään merkkejä, kertoi heidän perhettään edustava lakimies.

Farookin lanko Farhan Khan on aloittanut oikeustoimet pariskunnan puolivuotiaan tyttären adoptoimiseksi, kertoo NBC. Hän sanoi olevansa järkyttynyt ja vihainen Farookille.

– Te jätitte puolivuotiaan tyttärenne. Jotkut ihmiset eivät voi saada lapsia. Jumala antoi teille lahjana tyttären. Ja te jätitte lapsen jälkeenne... Mitä te saavutitte, hän kyseli.

Joukkoampumista tutkivien kerrotaan käyvän läpi pariskunnan tietokoneita, matkapuhelimia ja muita elektronisia laitteita selvittääkseen, ovatko he käyneet jihadistien verkkosivuilla tai ovatko he olleet yhteydessä militanttiryhmiin. Tutkimuksia johtaa liittovaltion poliisi FBI.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.