Anniina Kortetmaa tykitti ennätyksensä – Samuelsson kävi lähellä, Purolan tilanne säikäytti

Anniina Kortetmaa juoksi ennätyksellään 23,22 voittoon naisten 200 metrillä Tampereen GP-illassa. Aiempi uran paras alittui 17 sadasosalla.

Kisan toinen oli Aino Pulkkinen niin ikään omalla parhaallaan 23,36.

Miehissä Samuli Samuelsson sijoittui toiseksi sivumatkallaan. Aika 20,74 uupuu vain sadasosan hänen kuuden vuoden takaisesta ennätyksestään.

Kisan voittoon juoksi Britannian Thomas Somers ajalla 20,59. Samuelssonin kanssa samassa rintamassa Viljami Kaasalainen vei australialaisen Jacon Despardin kanssa jaetun kolmossijan tuloksella 20,76.

Sen sijaan Samuel Purola joutui jättämään juoksun kesken pian kaarteen jälkeen. Hänellä oli Tampereella pohjilla jo viestikisa. Keskeytyksessä ei hänen mukaansa ollut vakavampaa.

– Takareisi kirraa nyt sen verran, että ei anna juosta. Viestissä kulki sen verran hyvin, että se otti siitä vähän itseensä. Se on vain niin kireä nyt, että ei antanut tulla maaliin asti, Purola kommentoi Ylelle.