Eveliina Määttäseltä superveto Tampereella! Löi kovatasoiset kilpailijat loistoajalla

Eveliina Määttänen juoksi naisten 800 metrin kisan voittoon huippuajalla 1.59,99 Tampereen GP-kilpailuissa. Tulos jää vain kolme sadasosaa Määttäsen kesäkuussa Turussa tekemästä ennätyksestä.

Kyseessä on vasta kolmas kerta, kun suomalaisnainen juoksee kaksi ratakierrosta alle kahteen minuuttiin.

Määttänen veti joukkoa koko toisen kierroksen. Toiseksi sijoittui Tanskan Annemarie Nielsen ennätyksellään 2.00,10 ja Yhdysvaltain McKenna Keegan jäi niin ikään omalla parhaallaan 2.00,14 kolmanneksi.

Hurjan juoksun tehneen Määttäsen taakse jäivät myös Britannian Alexandra Bell, joka jäi ajalla 2.00,87 yli kolme sekuntia ennätyksestään kisan viidenneksi.

Suomalaisittain juoksu oli todella kovatasoinen. Veera Mattila löi ennätyksellään 2.01,12 kilparadoille Kalevan kisoissa palanneen Suomen ennätysnaisen Sara Lappalaisen, jonka kauden paras 2.01,16 riitti vasta seitsemänteen sijaan.

Mattilan aika on samalla alle 22-vuotiaiden Suomen ennätys. Aiempi ennätys 2.01,27 oli Tytti Rehon nimissä vuodelta 1999.