Samuli Edelmann puhui ääni murtuen isänsä kuolemasta: "Itkin viisi viikkoa joka päivä"

Kesällä 50 vuotta täyttävä Samuli Edelmann on parhaillaan juhlakiertueella Suora Lähetys -yhtyeen kanssa. Edelmann herkistyi EVS-ohjelmassa puhuessaan isänsä Toni Edelmannin kuolemasta.

Laulaja ja näyttelijä Samuli Edelmann täyttää 21. heinäkuuta tasan 50 vuotta. Edelmannin isä, säveltäjä Toni Edelmann kuoli lokakuussa.

Maria Veitola kysyi Edelmannilta, millaisia viimeiset ajat hänen isänsä kanssa olivat.

– Se meni sillä lailla kurjasti, että olin oikeastaan koko ajan töissä. Odotin sitä hetkeä, että pääsen Tonin luokse Fiskarsiin. Minulla oli alkamassa loma, ja ajattelin, että tulen viettämään paljon aikaa hänen kanssaan, Edelmann kertoi.

– Sunnuntaina soitin hänelle, että torstaina nähdään. Meillä oli kova ikävä toisiamme. Samana iltana Toni sai kohtauksen. Siitä alkoi kymmenen päivän jakso sairaalassa, jonka aikana sain sanottua kaiken. Meillä (perheellä) on sellainen käsitys, että hän kuuli, mitä hänelle sanottiin. Lauloimme. Luin hänelle hänen lempikirjojaan. Ne 10 päivää sairaalassa olivat hirveän kauniita. Koen, että kohtasimme.

Edelmann kertoo uskovansa, että kuoleman jälkeen on valo ennemmin kuin pimeys.

– Lähdin heti hautajaisten jälkeen kiertueelle laulamaan Tonin laulua. Viisi viikkoa itkin joka päivä. Sieltä tuli paljon tavaraa ulos. Sen kiertueen jälkeen on ollut vaikeaa kuunnella Tonin musiikkia, Edelmann sanoo.

Katso artikkelin yläosassa Samuli Edelmannin haastattelu EVS:ssä kokonaisuudessaan.

Enbuske, Veitola & Salminen MTV3-kanavalla torstaisin kello 21 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat