Samuji vältti konkurssin joukkorahoituksen avulla, taiteilijat tukevat muotitaloa – Samu-Jussi Koski: "Tulee sellainen olo, että olenko ansainnut tämän"

Samu-Jussi Koski – joukkorahoitus muotitalon pelastukseksi 7:33
Samu-Jussi Koski kertoo Samujin konkurssista.

Muotitalo Samuji on ollut konkurssin partaalla, mutta Samujin velkarahat on saatu joukkorahoituksella kasaan noin viikossa. Huomenta Suomi haastatteli yrityksen perustajaa aiheen tiimoilta. 

Konkurssin partaalla olleen muotitalo Samujin perustaja, vaatesuunnittelija ja yrityksen luova johtaja  Samu-Jussi Koski kertoi Huomenta Suomessa keskiviikkona, että velkarahat kattavan joukkorahoituksen summa on nyt noin 200 000 euroa.

Mikä on saanut ihmiset liikkeelle ja auttamaan rahoituksessa? Samu-Jussi Koski uskoo Samujin arvojen vetoavuuteen – ihmisillä on yhä luotto Samujiin. 

– Ihmiset ovat halunneet antaa meille toisen mahdollisuuden. Tämä oli todella iso yllätys meille. Ja ilmeisesti tämä oli Suomessa jonkinlainen ennätys joukkorahoitusten suhteen, Koski kertoo. 

Mitä kerätyllä rahalla nyt tehdään?

Kiintoisaa onkin, mitä joukkorahoituksen rahoilla nyt tehdään.

– Saamme maksettua konkurssiuhan pois. Tarkoitus on jatkaa rahoituskierrosta ja puhumme muutaman sijoittajan kanssa. 

Eturivin taiteilijatkin haluavat osoittaa tukensa Samujille. Karoliina Hellberg ja Tuukka Tammisaari järjestävät taidehuutokaupan Samujin tueksi. Hankkeessa on mukana 17 taiteilijaa Kosken mukaan. 

– Siitäkin tulee sellainen olo, että olenko ansainnut tämän, Koski pohtii. 

Miksi Samu-Jussi Koski yhä uskoo kivijalkakauppoihin? Mitä vinkkejä Koski antaa muille yrittäjille?  Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat