Samuel Purola tykitti ennätysvauhtia – huikea kauden avaus 200 metrillä

Samuel Purola avasi hallikautensa räjähtävästi. Suomalainen juoksi voittoon 200 metrillä Ruotsin Vaxjössä kansainvälisessä kilpailussa uudella halliennätyksellään 20,93.

22-vuotias Purola paransi viime vuonna Växjössä juoksemaansa aiempaa halliennätystään 0,16 sekuntia. Hänestä tuli samalla historian toinen suomalainen, joka on juossut hallissa 200 metriä alle 21 sekunnin. Jonathan Åstrand juoksi juuri samassa Växjön hallissa Suomen kaikkien aikojen nopeimman 200 metrin halliajan 20,72.

– 150 metriä meni hyvin. Sen jälkeen ei meinannut enää jalka nousta, Purola kertoi Urheiluliiton tiedotteessa.

– Nyt juostaan vain lyhyt hallikausi, kaksi tai kolme kilpailua. Treenataan hallikauden läpi ja keskitytään ensi kesänä tekemään hyvää tulosta. Näillä näkymin seuraava kilpailu on helmikuussa Tampereella. 

Isä: Juoksu onnistui teknisesti

Poikaansa valmentava valmentava Mika Purola piti Samuelin juoksua teknisesti onnistuneena: 

– Samuelin kanssa puhuttiin Växjön hallin ensimmäisestä kallistetusta kaarteesta, missä hän viime vuonna vähän horjahti. Ja nyt hän otti sen vähän rauhallisemmin. Ei tullut siihen niin lujaa, koska siinä alamäessä saattaa askel vähän pidentyä, striimiltä juoksun nähnyt Mika Purola pui.

– Minusta tämä oli hyvä juoksu. Koko talvena varsinkin kaksi viime kuukautta on mennyt hyvin ja ominaisuudet ovat kehittyneet. Harjoitukset on tehty suunnitelmien mukaan ja olemme keskittyneet varsinkin juoksutekniikkaan.

Samuel Purola on juossut ulkoradoilla 200 metriä parhaimmillaan aikaan 20,45 viime heinäkuussa Malmössä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja