Huima ennätysparannus: Lotta Harala latasi huippuajan

Lotta Harala on juossut 60 metrin aidoissa naisten kotimaan tilaston kaikkien aikojen kolmosajan. Harala paineli ennätyksekseen 8,00 Tampereen Pirkkahallissa.

Kilpailu käytiin Tampereen Pyrinnön, Helsingin Kisa-Veikkojen, Lahden Ahkeran ja Turun Urheiluliiton nuorten seuraottelun lisälajina. Lajissa käytiin toinenkin startti, jossa 30-vuotias Harala kellotti ajan 8,14. Kilpailut juostiin perjantaina alkuillasta 55 minuutin välein. 

– En yllättynyt tuloksestani, osasin odottaa tuollaista aikaa, Harala kommentoi 8,00:n vetoaan Urheiluliiton tiedotteessa.

– Nyt juoksu sujui hyvin alusta lähtien. Jos jotain parannettavaa jäi, niin loppusileällä hartiani tippuivat turhan alas. Ennen toista juoksuani tiesin, ettei enää kulje yhtä hyvin, kun onnistuin ensimmäisessä juoksussani. Ei ollut enää latinkia. 

EM-raja alittui

Harala alittaa ajallaan maaliskuussa pidettävien EM-hallien tulosrajan, joka on 8,03.

Haralaa nopeammin ovat suomalaisista aitoneet vain Reetta Hurske viikko sitten juoksemallaan uudella Suomen ennätystuloksella 7,90 ja Nooralotta Neziri, joka juoksi kaksi vuotta sitten ajan 7,91. 

Harala oli vasta viikko sitten juossut aikaisemmaksi ennätyksekseen niin ikään Tampereella 8,12, joten ennätys parani tuntuvasti. Ennen tätä talvea Haralan oma paras oli viisi vuotta sitten juostu 8,17. 

– Olen vastannut nyt itse harjoitusohjelmistani, siitä olen saanut myös lisää itseluottamusta, Harala totesi. 

Kati Ala-Huikku tukena

Haralan apuna on Kati Ala-Huikku huolehtimassa verryttelyistä sekä keskivartalon ja yläkropan harjoituksista. Hän on myös mukana kaikissa treeneissä, vaikka Harala ohjelmat suunnitteleekin.

Harala aikoo kisata seuraavaksi ensi keskiviikkona Tanskan Aarhusissa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja