Samu Haber paljastaa – tästä syystä Voice of Germany -tähtivalmentajaksi astuminen pelotti: "Vähältä piti, ettei se mennyt farssiksi"

9:36
Muusikko Samu Haber: "Jos tekisin tätä rahan takia, tekisin jo seuraavaa Sunrise Avenue -levyä"

Samu Haber vieraili Viiden jälkeen -ohjelmassa kertomassa uudesta soolourastaan. 

Sunrise Avenue -yhtyeen nokkamiehenä tunnettu muusikko Samu Haber yllätti kuluvana syksynä ilmoittamalla päätöksestään lähteä soolouralle suomen kielellä laulaen. Haber avasi syitään uudelle suomenkieliselle uralle Viiden jälkeen -ohjelman haastattelussa. 

Haber kertoi tuolloin, että hänen ensimmäinen suomenkielinen singlensä Enkelten kaupunki oli saanut kuulijoiltaan jo varsin hyvä vastaanoton. Hän totesi myös, ettei tavoittele Sunrise Avenuen kaltaista menestystä soolourallaan – onhan se jo laulukielenkin puolesta lähes mahdotonta. Sunrise Avenue on niittänyt runsaasti menestystä Suomen ulkopuolella, varsinkin Saksassa. 

Muusikon mukaan päätös vaihtaa laulukieltä englannista suomeksi vaikuttaa myös siihen, että sen myötä luopuu tietynlaisesta taloudellisesta turvasta. 

– Jos tätä rahan takia tekisi, varmaan tekisin seuraavaa Sunrise Avenue -levyä tällä hetkellä. Ehkä näitä juttuja ei voi tehdä pelkästään eurot mielessä, enkä ole koskaan tehnytkään. Mutta jotenkin tuntui siltä, ettei sydän enää sille niin kovasti palanut, että olisi halunnut sitä elämää elää. 

Haber pohti haastattelussa myös aikoja elämässään, jolloin hän on ollut hieman eksyksissä. Muusikko nostaa esille ajat, jolloin hän ensimmäistä kertaa aloitti tähtivalmentajana Voice of Germany -ohjelmassa. Haberin mukaan noihin aikoihin liittyy hänen osaltaan monenlaista eksymisen tunnetta. 

– Siinä oli ihan peruspaine musiikkibisneksestä. Meillä oli iso menestyslevy alla, Hollywood Hills oli ollut iso hitti ja sitä piti yrittää toistaa. 

Lisäksi Haberin jännitys liittyi myös siihen, että hän oli omien sanojensa mukaan ohjelmaan mennessään "täysin kielitaidoton". 

– En mä kyllä oikeastaan nykyäänkään ymmärrä mitä ne siellä puhuu. Mä jotenkin sitten sutviudun niistä tilanteista ja pidän pokkani. Mutta kyllä se tosi outoa oli, vähältä piti ettei se mennyt farssiksi koko homma. Mutta nyt mä olen siellä viidettä kautta ja pärjään omasta mielestäni sekä äidin ja isän mielestä ihan hienosti. On siinä varmaan joku syy, että ne pyytää mua sinne takaisin.

Viiden jälkeen arkisin MTV3-kanavalla kello 17.05. 

Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja