Samu Haber muistelee UMK-finaalissa esittämänsä Syödään sieniä -kappaleen aiheuttamaan kohua

Samu Haber teloi polvensa vain päiviä ennen Ruisrockin keikkaa – näin hän voi nyt 14:15
Millaisia festarimuistoja Haberilla on? Katso koko haastattelu videolta!

Samu Haber vaihtoi laulukielensä suomeksi. 

Turun Ruissaloon kerääntyi viime viikonloppuna festarikansaan, kun kolmipäiväinen Ruisrock järjestettiin jo 52. kerran. 

Yksi festareilla esiintyneistä artisteista oli Samu Haber.  Jalkaoperaatiosta toipuva Haber kertoi MTV Uutiset Liven haastattelussa Ruisrockin olevan yksi kesän odotetuimpia iltoja.  

Sunrise Avenue -yhtyeen nokkamiehenä tutuksi tullut artisti vaihtoi laulukielensä suomeksi ja keikkailee tänä kesänä ensimmäistä kertaa festareilla. Hän kertoo suomeksi laulamisen olevan "sairaan siistiä". 

– Jos sanon jonkun vähän oudomman fraasin suomeksi, kuten Enkelten kaupunki tai jos laulan jostain Syödään sieniä, tiedän mikä se tunnemerkitys on, Haber kuvailee. 

– Tuntuu, että saa ilmaistua itseään enemmän ja on helpompi laulaa sitä tarinaa ihmisille, kun se on oma äidinkieleni. On ollut tosi siistiä, freesiä ja uutta.  

Viime keväänä Uuden Musiikin Kilpailun juontajana toiminut Haber esitti suorassa lähetyksessä Syödään sieniä -kappaleensa saaden aikaan pienoisen kohun. Jotkut katsojat kokivat laulun olleen huumemyönteinen. MTV Uutiset kysyi Haberilta, mistä kappale oikein kertoo. 

– Voi kun se ei kerro niistä sienien... En ole ikinä syönyt hallusinogeenejä itse, enkä varmaan koskaan tule niitä syömäänkään. Se kertoo siitä, että sinun pitää tehdä niitä asioita, mitkä on sinulle oikein, mitä sinä haluat. Ammattisi, vapaa-ajan vietot, parisuhteet ja sinun elämäsi on sinun elämäsi. Mikä ikinä tuntuu oikealta, se ei voi olla sinulle pahasta. Taiteen keino on raflaavasti valita siihen nimeksi tuollainen sieni-teema. 

– En suosittele kenellekään sieniä, paitsi jos joku haluaa sieniä syödä. Niitäkin on kanttarelleja ja ties mitä, hän lisää. 

Hänen mukaansa taiteessa on hyvä käyttää voimakkaita ilmaisuja, jotka herättävät. 

– Yleensä ihmiset ymmärtävät vähän sen otsikon taaksekin. Riski pitää aina ottaa, kun musiikkia tekee. Joku ymmärtävät tai oikein haluavatkin ymmärtää sen väärin ja sitten tuntuu, että omat verorahat menevät väärään paikkaan.

Millaisia keikkamuistoja Haberilla on? Katso koko haastattelu videolta!

Lue myös:

    Uusimmat