Samsungilla hurja bugi: Puhelimet lähettelevät kuvia satunnaisiin numeroihin käyttäjien tietämättä

Samsungin puhelimet lähettelevät käyttäjien kuvia salaa satunnaisiin numeroihin. Samsung kertoo selvittelevänsä asiaa.

VIDEO: Onko puhelinpidike täysi turhake? Testasimme!

Samsungin puhelinten omistajat ovat raportoineet erikoisesta ongelmasta: heidän laitteensa ovat lähettäneet puhelimeen tallennettuja kuvia satunnaisille henkilöille heidän yhteystiedoissaan – ilman puhelimen omistajan lupaa tai hyväksyntää.

Käyttäjät ovat valittaneet ongelmasta Redditissa ja Samsungin virallisilla keskustelupalstoilla. Aiheesta uutisoivat muun muassa Gizmo, The Verge ja Cnet.

Kuvat leviävät Samsungin viestisovelluksesta

Ongelma koskee Samsungin puhelimissa oletuksena olevaa Samsung Messages -viestisovellusta. Raporttien mukaan sovellus ei edes näytä käyttäjälle, että kuvat on lähetetty, vaan asia on selvinnyt käyttäjille vasta vastaanottajan vastauksen myötä.

Käyttäjien kommenttien perusteella ongelma on ilmennyt ainakin Galaxy S9 ja S9+ -laitteissa, mutta se voi myös koskea muitakin puhelimia.

Ongelman syy ei ole tiedossa

Samsungin edustaja kommentoi The Vergelle, että yhtiössä ollaan tietoisia käyttäjien raporteista ja asiaa selvitellään parhaillaan. Ongelman laajuudesta tai syystä ei ole vielä tietoa.

Useat käyttäjät ovat myös spekuloineet, että ongelma voisi johtua puhelinoperaattori T-Mobilen saamista RCS-päivityksistä, sillä operaattori on ollut käytössä ainakin joissakin Samsungin puhelimissa, joissa ongelma on ilmennyt.

T-Mobile kuitenkin vakuuttaa, että ongelma ei ole sen, vaan Samsungin.

The Verge suosittelee Samsungin laitteiden käyttäjiä toistaiseksi muuttamaan Samsung Messages -sovelluksen käyttöoikeuksia ja estämään sovelluksen pääsyn kuvagalleriaan omien kuvien leviämisen välttämiseksi.

Lähteet: Gizmo, The VergeCnet

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja