Samsung vie mobiilipelaamisen uudelle tasolle

Samsung esitteli juuri uudet Galaxy S7 -älypuhelimet. Vaikka uusi Game Launcher jäi vähän pienemmälle huomiolle, on se varsin mielenkiintoinen ja uudenlainen palvelu mobiilipelaamista varten. Game Launcher on esiasennettuna Galaxy S7- ja Galaxy S7 edge -älypuhelimiin.

Uusissa Galaxy S7 -laitteissa on 30 prosenttia enemmän suoritintehoa ja 60 prosenttia nopeampi grafiikkaydin kuin Galaxy S6 -puhelimissa. Tähän kun lisätään neljän gigatavun RAM-käyttömuisti, pitäisi mobiilipelaamisen olla sulavaa. Uusissa Galaxyissa on myös nestejäähdytys, jotta puhelimet eivät kuumenisi kovien pelisessioiden aikana. Suuremmat akut takaavat taasen pidemmät pelisessiot.

Game Launcher tuo lisäominaisuuksia pelaamiseen

Game Launcher tuo monia uusia ominaisuuksia pelaamiseen. Kun Game Launcherin avaa, voi käyttäjä välittömästi hiljentää ilmoitukset pelaamisen ajaksi. Pelin ajaksi käyttäjä voi kytkeä päälle Työkalut, jotka piiloutuvat pienen pallokuvakkeen alle pelin aikana.

Työkalujen kautta käyttäjä voi ottaa esimerkiksi kuvakaappauksen pelistä, tallentaa pelistä videota tai kutistaa pelin taustalle pyörimään. Etenkin viimeinen on varmasti kätevä monissa peleissä, joissa joutuu joitakin minuutteja odottamaan pelin jatkumista. Käyttäjä voi myös kytkeä puhelimen toimintonäppäimet pois päältä, jotta virhepainalluksia ei pelisession aikana tapahtuisi.

Game Launcher säästää tarvittaessa virtaa

Yksi mielenkiintoisimmista ja hyödyllisimmistä Game Launcherin ominaisuuksista on mahdollisuus säästää virtaa pelatessa. Normaalisti pelit pyörivät 60 FPS:n ruudunpäivitysnopeudella ja korkealla tarkkuudella, joten virtaa saattaa helposti kulua todella paljon.

Mitä jos haluaisinkin pelata normaalia pidempään ja laturia ei ole saatavilla? Tällaisessa tilanteessa Samsungin virransäästöominaisuus tulee apuun. Jos käyttäjä haluaa säästää hieman virtaa, voi hän valita tilan, jossa ruudunpäivitysnopeus tippuu 30 FPS:ään ja kuvan tarkkuus normaalia alemmaksi. Jos taas virtaa täytyy säästää todella paljon, kuvan tarkkuus laskee vielä astetta alemmaksi, mutta ruudunpäivitysnopeus säilyy samana.

Ohjaimet tekevät pelaamisesta vielä astetta mukavampaa

Mad Catz ja GameVice ovat jo esitelleet Galaxy S7 -puhelinten kanssa yhteensopivia peliohjaimia, jotka vievät mobiilipelaamisen mukavammaksi. Toki puhelimien peliohjaimia on jo ennenkin nähty. Samsungin mukaan monet pelit hyödyntävät sauvaohjausta, joten peliohjaimen sauvat soveltuvat tähän paremmin.

.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja