Samsung testaa uutta virtapihiä käyttöliittymää Androidiin

Samsung on kertonut testanneensa uutta versiota sen TouchWiz-käyttöjärjestelmästä. Uusia rajapintoja hyödyntävä TouchWiz voi tuoda mukavasti lisää akkukestoa Samsungin puhelimille.

TouchWiz on Samsungin oma käyttöliittymä Androidille, ja setarjoaa oletuksena kaikista Samsungin Android-puhelimista löytyvän kotivalikkonäkymän. Tämä launcher eli kotivalikkosovellus saattaa puhelimen toiminnan kannalta tuntua varsin vähäpätöiseltä yksityiskohdalta, mutta Samsungin testit osoittavat, että parannettu versio saattaa tuoda kymmeniä minuutteja lisää akkukestoa.

Samsungin kehittämä ”uusi TouchWiz” hyödyntää uusia Vulkan-rajapintoja, joita Androidin uusimmat versiot tukevat. Vulkan-rajapinnat mahdollistavat esimerkiksi parempaa pelitehoa kuin vanhemmat OpenGL- tai OpenGL ES -rajapinnat, mutta Samsungin esimerkki osoittaa, että muutakin hyötyä uusista rajapinnoista voi löytyä.

Samsungin testien mukaan sivujen rullaaminen ja sovellusvalikoiden avaaminen ja sulkeminen Vulkan-rajapintoja hyödyntävällä käyttöliittymällä kulutti virtaa noin kuusi prosenttia vähemmän kuin OpenGL ES -rajapinnoilla toteutettu TouchWiz. Esimerkkinä Samsungin insinöörit mainitsivat, että Galaxy S7 edgellä puhutaan noin 40 minuuttia pidemmästä akkukestosta.

Nyt testattu Vulkan-versio TouchWizistä ei vielä ollut lopullinen, mutta toivoa sopii, että esimerkiksi syksyllä julkaistava Galaxy Note 6 voisihyötyä uusien rajapintojen virransäästömahdollisuuksista.

Lue myös:

    Uusimmat