Samsung esitteli 64 megapikselin kamerakennon älypuhelimiin

Megapikselimäärät älypuhelinten kameroissa jatkavat kasvuaan. 48 megapikselin yleistymisen jälkeen Samsung on ottamassa nyt seuraavan hyppäyksen ja on esitellyt uuden tarkkuudeltaan 64 megapikselin kamerakennon älypuhelimiin.

Samsungin ISOCELL Bright GW1:n kennon koko on 1/1,72 tuumaa ja pikselikoko 0,8 mikronia, eli saman verran kuin yleisesti markkinoilla toistaiseksi nähdyissä 48 megapikselin älypuhelinkameroissa.

Myös 64 megapikselin kennon tapauksessa ajatuksena on yhdistää neljä pikseliä yhdeksi, eli oletuksena kuvia tallennettaisiin 16 megapikselin tarkkuudella ja laskennallisella 1,6 mikronin pikselikoolla. Samsung kutsuu tätä Tetracell-teknologiaksi.

Uusi ISOCELL Bright GW1 -kenno tukee myös korkealaatuista, reaaliaikaista suuren dynaamisen alueen HDR-kuvausta. Samsungin mukaan kennon HDR-taso yltää 100 desibeliin verrattuna kamerakennoissa tavanomaiseen 60 desibeliin. Ihmissilmä kykenee näkemään 120 desibelin erot.

Uusi kamerakenno tukee myös edistynyttä super-lisänimen nyt saanutta vaihetunnistukseen perustuvaa automaattitarkennusta sekä jopa 480 ruudun sekuntinopeuden videokuvausta.

Uutena ominaisuutena kennossa on myös Dual Conversion Gain, jonka pitäisi parantaa kamerakennon toimintaa hyvin kirkkaissa olosuhteissa.

64 megapikselin kamerakennouutuuden lisäksi Samsung esitteli tänään myös uuden version 48 megapikselin kamerakennostaan, ISOCELL Bright GM2:n. Se tarjoaa myös uusina lisäyksinä edellä mainitut entistä edistyneemmän vaihetunnistukseen perustuvan superautomaattitarkennuksen sekä Dual Conversion Gain -ominaisuudet.

Samsung on aloittamassa molempien uusien kamerakennojensa massatuotannon vuoden jälkimmäisellä puoliskolla, joten 64 megapikselin kameroita puhelimissa voidaan nähdä markkinoilla vielä ennen vuoden vaihdetta.

Lue myös:

    Uusimmat