Sampo Terho maahanmuutosta Sinisten kesäkokouksessa: "Hyväntahtoisen hölmöyden aika on nyt ohi ja on siirryttävä nykyaikaan"

2:00

Sinisen tulevaisuuden maahanmuutto- ja kotouttamisohjelma tarjoaa eduskuntavaaleissa perussuomalaisia lievemmän maahanmuuttokäytännön. Puolue pyrkii kuitenkin hallittuun maahanmuuttoon.

– Hyväntahtoisen hölmöyden aika on nyt ohi ja on siirryttävä nykyaikaan maahanmuuttoa koskevassa keskustelussa, Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho toteaa.

Siniset haluaa, että turvapaikanhakijoiden vastaanotto siirretään EU-maiden ulkopuolelle erillisiin keskuksiin.

– Myös EU-myönteiset tahot ovat lähteneet tätä ajamaan, koska ovat ymmärtäneet, että EU tulee hajoamaan, jos maahanmuuton ongelmaa ei pystytä ratkaisemaan ja ottamaan hallintaan.

Siniset kannattaa tarveharkintaa

Siniset haluavat myös säilyttää Euroopan unionin ulkopuolelta tulevien työntekijöiden tarvahankinnan, sillä puolue pelkää, että ilman lupakäytäntöä syntyy halpatyömarkkinat.

Lisäksi puolue haluaa estää maahanmuuttajien kasautumista lähiöihin ja tehostaa ulkomaalaisvalvontaa.

Siniset kalastelee maahanmuutto-ohjelmallaan ääniä samalta suunnalta kuin perussuomalaiset, mutta lievemmillä esityksillä.

– Sinisiä ja perussuomalaisia erottaa lähes kaikki, toteaa Terho.

"Haluamme, että rajoista pidetään huolta"

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elon mukaan ohjelman otsikkoon päätynyt sana "kotouttaminen" ei ole mukana vahingossa.

– Me emme halua rajoja kiinni. Emme halua rajoja auki, vaan haluamme, että rajoista pidetään huolta.

Perussuomalaiset eivät ole vielä julkaisseet maahanmuutto-ohjelmaansa.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja