Mainos

Sampo Kaulasen äiti kertoo uutuuskirjassa poikansa elämän järkyttävimmästä päivästä: Joutui töihin, kun oli kuullut aamulla isänsä itsemurhasta

Kyläkauppias Sampo Kaulanen kertoo omaelämäkerrassaan synkästä päivästään.

Sampo Kaulanen muistelee uutuuskirjassa Sampo Kaulanen: Suomen sympaattisin kyläkauppias (WSOY 2019) kokemaansa tragediaa. Hänen isänsä Esa Kaulanen oli sairastanut kaksisuuntaista mielialahäiriötä.

Kesäkuun alussa vuonna 2016 Esa Kaulanen oli viettänyt joitakin viikkoja sairaalassa. Hänellä oli tapana soittaa aikaisin aamuyöstä vaimolleen Anne Kaulaselle. Yhtenä päiväna Esa oli vaikuttanut levottomalta ja soitellut Annelle useita kertoja, joten Anne oli joutunut pyytämään hoitajia käymään katsomassa Esan vointia.

Seuraavana päivänä Anne sai kuulla sairaalasta, että hänen miehensä oli hirttäytynyt. Samaan aikaan Sampo Kaulanen oli lanseeraamassa kauppa-autotoimintaansa ja lähtemässä kiertämään useita paikkakuntia. Paikalla tapahtumia oli livenä uutisoimassa myös media.

– Juuri niin irvokkaana kuin elämä joskus meille näyttäytyy, joutui myös Sampo tilanteeseen, joita varten ei ole järjellisiä toimintakaavoja ja jotka ovat pohjimmiltaan niin absurdeja, että ne alkavat melkein naurattaa, Anne Kaulanen muistelee uutuuskirjassa.

Hän pohtii normaalin ihmisen peruneen koko tilaisuuden, mutta hän ymmärsi Sampolla olevan päällään niin suuri projekti, ettei pysähtyminen ollut mahdollista.

– Tavallaan uskon, että Sampo sulki sen itseensä, en usko, että se on vieläkään pystynyt sitä käsittelemään. Eihän se millään pystynyt sitä käymään läpi silloin, ja sen jälkeen se on ollut koko ajan menossa ja tekemässä, Anne-äiti pohtii.

Lähde: Sampo Kaulanen: Suomen sympaattisin kyläkauppias (WSOY 2019)

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja