Sami on maksanut ostoksensa ihon alle asennetulla sirulla jo yli vuoden – näin erikoisuuteen suhtaudutaan

Muistatko Samin "maksukäden"? Sami on maksanut ostoksensa ihon alle asennetulla maksusirulla jo yli vuoden: "Voi olla hankalaa ergonomisesti" 0:31
Sami maksaa ostoksensa tällä ihonalaisella sirulla – tältä "maksukäsi" näyttää.

Rovaniemeläinen Sami on niin tottunut ihonalaiseen kahden senttimetrin mittaiseen maksuimplanttiinsa, että unohtaa välillä koko implantin olemassaolon. Sirulle hän kertoo siirtävänsä säännöllisesti muutamia kymppejä rahaa päivittäisiä kauppaostoksia varten. 

– Hyvinhän se voi, tuossa se on ihon alla. Pieni arpi näkyy asennuksesta, mutta aika huomaamaton se on.

Näin Sami Mutenia kommentoi yli vuoden takaista maksuimplantin asennusta vasempaan käteensä. Siru sijaitsee peukalon ja etusormen välissä ihon alla.

MTV kertoi Mutenian ihonalaisesta maksuimplantista viime vuonna, kun implantin asennuksesta oli kulunut kahdeksan päivää.

Elämä on sujunut implantin kanssa miehen sanojen mukaan hienosti, eikä hän ole katunut päätöstä sen asennuksesta.

Uuteen maksutyyliin joutui kuitenkin tovin totuttelemaan.

– Meni jonkun aikaa, että turvotus kädessä laski ja siru rupesi toimimaan kunnolla. En myöskään alkuun tiennyt, mihin kohtaan siru tulee maksupääteessä tarkasti asettaa.

Mutenia käyttää maksuimplanttia esimerkiksi kauppareissuilla. Kädellä maksaminen herätti alkuun ihmetystä lähikaupan kassalla, mutta sittemmin maksutyyli ei ole herättänyt suurta huomiota.

Mutenia kertoo, että joissain paikoissa on kuitenkin edelleen helpompi maksaa esimerkiksi puhelimella kuin kädellä. Ihonalaisella sirulla maksaminen toimii ongelmitta etenkin sellaisissa maksupäätteissä, joissa lähimaksu on maksupäätteen kyljessä.

– Jos kättä ei saa taivutettua tarpeeksi lähelle lähimaksupaikkaa, niin se voi olla hankalaa ergonomisesti. Silloin ei myöskään näe maksupäätteen ruutua kunnolla. Tällaisia maksupäätteitä saattaa olla esimerkiksi ravintoloissa.

– Maksupäätteiden ergonomiaa ei selkeästi ole mietitty kädessä olevaa maksuimplanttia varten, Mutenia vitsailee.

Miltä ihonalainen kahden senttimetrin pituinen maksusiru näyttää näin vuoden jälkeen? Katso video jutun alusta!

Lue myös:

    Uusimmat