Rovaniemeläinen Sami asensi ihon sisään sirun – maksaa ostoksensa omalla kädellä: "Tätä ei voi viedä minulta pois"

Sami maksaa ostoksena omalla kädellään – Näin se tapahtuu 0:22
Katso yläpuolelta löytyvältä videolta, kun Sami maksaa implantilla ostokset ruokakaupassa.

Ostoksensa kaupassa voi maksaa nykyään vaikka kädellä – tämä tapahtuu ihon alle asetettavan maksuimplantin avulla, jonka voi käydä asennettumassa liikkeessä.

Yksi maksuimplantin uusi omistaja on rovaniemeläinen Sami Nummelin, joka päätti ottaa implantin viime viikolla.

Nummelin osti implantin internetistä, ja kävi asennuttamassa sen tatuointiliikkeessä. Toimenpiteessä ihoon tehdään reikä, ja sinne sijoitetaan hyvin pieni siru.

– Asennus tapahtui siten, että etusormen ja peukalon väliin ihoon tehtiin viilto. Iho ja lihas erotettiin toisistaan skalpellilla ja siru työnnettiin väliin. Oli jännittävä tilanne, mutta se oli sitten siinä, Nummelin kertoo.

Operaatiota Nummelinista muistuttavat vielä tikit kädessä. Haava on hieman elänyt 8 päivää asennukset jälkeen.

– Aluksi käsi tosiaan turposi, ja meni vähän mustaksi. Tikeistä vuosi verta. Oli hieman arka alkuun, mutta pikkuhiljaa se on siitä parantunut. Vielä vähän arka kosketukselle, mutta tiesin kyllä että tällaista voi tapahtua ja käsi on hieman kipeä jonkin aikaa, hän kuvailee.

"Tässä on se ero, että kukaan ei voi viedä tätä minulta pois"

Nummelin kertoo, että häntä on aina kiinnostunut uusi teknologia. Maksuimplantista hän kiinnostui muutama vuosi takaperin. Silloin hän päätti, että kun sen asennus tulee mahdolliseksi Suomessa, sellainen on pakko hankkia.

Nummelin näkee maksuimplantissa paljon hyviä puolia.

– Kyllä tämä on näppärä minun mielestä. Puhelinkin on hyvä lähimaksamisessa, mutta tässä on se ero, ettei kukaan voi viedä tätä minulta pois.

Nummelin on esitellyt maksuimplantia sosiaalisessa mediassa, jossa se on herättänyt paljon myös kysymyksiä.

Osa ihmisistä on pöyristyneitä siitä, voidaanko kädestä "skimmata rahat" esimerkiksi julkisessa kulkuvälineessä. Nummelin ei ole tästä huolissaan.

– Tiedän, että on paljon epätietoisuutta, ja pelkoja tällaisia asioita kohtaan. Osa on kysynyt skimmaamisesta, mutta tässä on hyvin lyhyt toimintaetäisyys eikä voi maksaa vahingossa. Sirussa ei ole sisällä mitään ylimääräistä sisällä, joten minua ei seurata.

Katso yläpuolelta löytyvältä videolta, kun Sami maksaa implantilla ostokset ruokakaupassa.


Lue myös:

    Uusimmat