Sami Hedberg puhuu koskettavasti ujoudestaan: ”Suhtaudun ihmisiin yhä aika nöyrästi”

Stand up -koomikko Sami Hedberg tähdittää Luokkakokous 2 -elokuvaa.

Sami Hedberg on kiistatta yksi Suomen suosituimmista stand up -koomikoista. Viimeisen vuoden aikana hän on tullut tunnetuksi myös näyttelijänä, kun hän teki ensimmäisen elokuvaroolinsa Luokkakokous-elokuvassa.

– Tykkäsin tosi paljon siitä, että ylipäätään pääsi ensimmäistä kertaa elokuvaan mukaan. Se oli minulle iso asia. Ykkösosan jälkeen jäi sellainen himo, että haluan ottaa itsestäni vielä enemmän irti, Hedberg kertoo.

Näytteleminen oli Hedbergin haaveissa jo nuorena. Hän pyrki 19-vuotiaana Teatterikorkeakouluun, mutta ovet eivät avautuneet.

– Se oli minulle siihen ikään mennessä isoin kolhu, kun en päässyt sisään. Silloin päätin, että pyrin sinne vain kerran ja jos en pääse, menen jotain toista kautta. Tiesin, että haluan esiintyä. Ei ollut muuta vaihtoehtoa.

Luokkakokouksen toinen osa saapuu teattereihin tällä viikolla. Hedbergin roolihahmona on jälleen surkuhupaisa Antti, joka ujostelee naisten edessä ja päätyy kerta toisensa jälkeen mitä kummallisimpiin tilanteisiin.

Hedberg myöntää samaistuneensa Anttiin monellakin tasolla.

– Siinä on ehkä sellaista nuorta Samia. Olin tosi ujo pienenä. Kun siitä koitin hiljalleen lähteä elämään parikymppisen elämää, huomasin, että en ihan uskaltanut toimia naisten kanssa. Vertaan hahmoani siihen aikaan.

Nykyään Hedbergiä on hankalaa mieltää ujoksi persoonaksi, mutta kokonaan se ei ole miehestä karissut.

– Suhtaudun ihmisiin yhä aika nöyrällä asenteella, vaikka esiintymiskokemus on tuonut tosi paljon itseluottamusta. Nykyään kuitenkin pärjään ihmisten kanssa sosiaalisesti ja se on tosi helppoakin.

Hedbergin kalenteri on ollut läpi vuoden ääriään myöten täynnä, sillä Luokkakokouksen lisäksi hän tähdittää tulevaa Konttori-sarjaa ja toimii Talent-ohjelman tuomarina. Lisäksi iltoja täyttävät rakkaat stand up -keikat.

Vuodenvaihteen jälkeen on aika rauhoittua.

– Jouluna olisi kiva päästä äidin ruuille ja joulun jälkeen olisi mukava ottaa pieni loma. Ensi vuodellekin on jo ohjelmaa, mutta suunnitelmana on ottaa enemmän aikaa myös itselleni.

Luokkakokous 2 on Hedbergin ja Linnonmaan mukaan edeltäjäänsä parempi 9:41

Luokkakokous 2 saa ensi-iltansa 2. marraskuuta 2016. 

Lue myös:

    Uusimmat