Sami Garam ja Nina-vaimo sairastivat koronan – yksi oire huvitti julkkiskokkia: "Yhtä hyvin olisin voinut juoda kyykkyviiniä"

3:49
Sami Garam esitteli helpon vapun piknik-korin – toimii myös kesällä!

Koronavirus ei ole estänyt Sami Garamin ja Ninan bisneksiä. 

Julkkiskokki Sami Garam ja hänen vaimonsa Nina olivat pelkkää hymyä Helsingin Kruununhaassa järjestetyissä Wedding Garage -hääpukuliikkeen avajaisissa. Heidän elämässään on käynnissä nimittäin monta iloista asiaa. 

Pariskunta perusti keskellä koronakriisiä yhteisen yrityksen. He ostavat ruokakaupasta hävikkituotteita, kuten kasviksia sekä leipiä ja jalostavat niistä erilaisia ruokatuotteita, kuten smoothieita ja aurinkokuivattuja tomaatteja.

– On uskomatonta, miten hyvää ruokaa heitetään roskiin. Meille tulee valtavasti paprikoita, joissa ei ole mitään vikaa, Niina kauhistelee.

– Näin parsakautena meille on tullut valtava läjä myös niitä, Garam jatkaa.

Hävikkiruoka näkyy kuluttajalle paitsi hinnassa, on se myös valtava ekoteko.

– On se hullua, kun miettii, että bisneksemme pyörii hävikin ympärillä, jonka me haluaisimme kitkeä kokonaan pois. Koskaan ei varmaan niin tapahdu, että hävikkiä ei olisi lainkaan, mutta kyllä tällä jotain hyvää saa aikaan.

Garamin puolison hymyn huulille tuo myös tieto siitä, että hänestä tulee ensimmäistä kertaa mummo.

– Hän on minun ensimmäinen lapsenlapseni, Nina hymyilee.

Pariskunnan hymy ei ole hyytynyt, vaikka he sairastivat molemmat pari kuukautta sitten koronan. Ensin sairastui Nina, sen jälkeen Garam.

Nina oli yhdeksän päivää kuumeessa, Garamilla puolestaan oli lämpöä vain viikonlopun.

– Perjantaina nousi lämpö, maanantaina oli jo fiilis, että voisi mennä töihin.

Ninalle ei ole jäänyt vakavia jälkioireita, väsymys on kuitenkin jatkunut sairastamisen jälkeen.

– Ei ole tullut oikein sellaista energiapiikkiä, myös makuaistini on muuttunut. Normaalisti minulla on todella herkkä maku- ja hajuaisti, joten olen ihan onnellinen, etten maista niin hyvin.

Garamilla lähti puolestaan viideksi päiväksi hajuaisti.

– Haju- ja makuaisti ovat todella lähellä toisiaan, ja viiniä juodessani en maistanut mitään niitä vivahteita. Olisin aivan yhtä hyvin voinut juoda kyykkyviiniä, enkä olisi huomannut mitään, mies naurahtaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja