Koronakriisi iski rajusti Sami Garamin bisnekseen – yrityksen liikevaihto romahti: "Jos suositellaan etätyötä, se tarkoittaa lounasravintoloille myrkkyä"

Sami Garam kertoo, että lomautusvaroitus täytyy pitää koko ajan päällä

Julkkiskokki Sami Garam pyörittää lounasravintoloita, joihin koronakriisi on osunut pahasti. Garam kertoi Nestlé For HealthierKids -tilaisuudessa, ettei ole joutunut irtisanomaan henkilökuntaansa, mutta keväällä lomautti kuusi työntekijää.

– Yksityiselämän puolelle kuuluu hyvää, mutta bisnespuolelle ei. Meillä on liikevaihto miinus 30 prosenttia verrattuna viime vuoteen. Se on aika paljon.

– Lomautusvaroitus pitää olla koko ajan. Jos jossain suositellaan etätyötä, se tarkoittaa lounasravintoloille aika myrkkyä. Nyt täytyy vain sinnitellä.

Garam kertoo, että vaikka nyt on hankalaa, heillä on parhaillaan kehityshanke käynnissä omaa sovellusta varten.

– Meidän bisneksemme on lounasravintola. Tarkoitus on se, että ihmiset olisivat töissä ja tulisivat syömään lounaita. Haluamme kehittää cateringia, heti kun sesonki alkaa, meidän pitää olla valmiita.

Garamin siviilielämässä on ollut muutoksen tuulet, sillä hän muutti uuteen kotiin vaimonsa Ninan kanssa.

– Olemme asuneet jo yhdessä, mutta nyt muutamme ensimmäisen kerran yhteiseen kotiin. Se sijaitsee Töölönlahdella, talossa on uimahalli ja kuntosali.

Lue myös:

    Uusimmat