Salwan Momika suunnitteli jälleen Koraanin polttoa Ruotsissa – poliisi kielsi turvallisuussyihin vedoten

Koraanin polttamisten vaikutus turvallisuuteen 4:38
Katso myös: Näin Koraanien poltot vaikututtavat turvallisuuteen Ruotsissa

Irak on pyytänyt Ruotsia luovuttamaan Koraania polttelevan irakilaismiehen.

Ruotsissa Koraanin poltoista tunnetuksi tullut irakilaismies Salwan Momika on ruotsalaismedian mukaan suunnitellut jälleen uutta muslimien pyhän kirjan polttamista mielenilmauksena. Momika oli anonut lupaa mielenosoitukselle lauantaiksi Rosengårdin kaupunginosassa Malmössä.

Ruotsin radion ja Sydsvenskan-lehden mukaan poliisi olisi kuitenkin kieltänyt mielenosoituksen turvallisuussyihin vetoamalla. Ruotsin radion mukaan poliisi sanoi, ettei voi taata tapahtuman turvallisuutta toivotussa paikassa. Sydsvenskanin mukaan Momika oli hakenut mielenosoituslupaa Rosengårdin keskustaan tai sen ympäristöön.

Asianajaja ei pidä Irakin pyyntöä vakavasti otettavana

Sama mies on syksyllä ja kesällä polttanut Koraanin useita kertoja Tukholmassa ja Malmössä, mistä on seurannut rajuja mielenosoituksia sekä Ruotsissa että ulkomailla. Seurauksena Irak on pyytänyt Ruotsilta miehen luovuttamista. Irak perusteli pyyntöä sillä, että Momika kesäkuussa poltti Koraanin moskeijan edessä Tukholmassa.

– Minulla on turvapaikkaperuste, koska vastustan Irakin hallitusta. Tämä on heidän tapansa saada minut luovutettua ja murhattua, Momika sanoi viime viikolla oltuaan poliisin kuultavana asiasta.

Momikan asianajajan David Hallin mukaan Irakin pyyntöä ei voi pitää vakavasti otettavana.

– Pyyntö on aivan älytön. Jotta henkilö voitaisiin luovuttaa, pitäisi hänen olla syyllistynyt tekoon, joka on rikos sekä Ruotsissa että Irakissa.

Hallin mukaan pyyntö on täysin vailla perusteita ja olisi täysin mahdotonta, että Momika luovutettaisiin Irakiin tällä perusteella.

Lue myös:

    Uusimmat