Irak pyytää Ruotsia luovuttamaan Koraaneja polttaneen irakilaismiehen – asianajaja pitää pyyntöä älyttömänä

Irakilaismies Salwan Momika on kesän aikana polttanut Koraaneja useita kertoja Tukholmassa ja Malmössä. Momikan asianajaja pitää luovutuspyyntöä älyttömänä.

Irak on pyytänyt, että Ruotsi luovuttaisi sille Koraaneja Ruotsissa polttaneen irakilaismiehen, kertoo miehen asianajaja.

Salwan Momika on kesän aikana polttanut Koraaneja useita kertoja Tukholmassa ja Malmössä, mistä on seurannut rajuja mielenosoituksia sekä Ruotsissa että ulkomailla.

Momika oli luovutuspyynnön johdosta poliisin kuultavana tiistaina. Hänen asianajajansa David Hall oli mukana kuulustelussa ja kertoi Irakin perustelevan pyyntöä sillä, että Momika kesäkuussa poltti Koraanin moskeijan edessä Tukholmassa.

–  Minulla on turvapaikkaperuste, koska vastustan Irakin hallitusta. Tämä on heidän tapansa saada minut luovutettua ja murhattua, Momika sanoi.

Hall ei pitänyt Irakin pyyntöä vakavasti otettavana.

–  Pyyntö on aivan älytön. Jotta henkilö voitaisiin luovuttaa, pitäisi hänen olla syyllistynyt tekoon, joka on rikos sekä Ruotsissa että Irakissa. Tämä pyyntö on täysin vailla perusteita, eikä Momikaa tulla luovuttamaan Irakiin tällä perusteella. Se on täysin mahdotonta, Hall sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat