Ruotsissa Koraanin polttanut mies aikoo uusia tekonsa, saanut tuhansia tappouhkauksia

Irakissa mielenosoittajat polttivat Ruotsin lippuja sen jälkeen, kun Tukholmassa poltettiin Koraani moskeijan ulkopuolella 0:18
Video: Irakissa mielenosoittajat polttivat Ruotsin lippuja sen jälkeen, kun Tukholmassa poltettiin Koraani moskeijan ulkopuolella.

Koraanin Tukholmassa polttanut mies sanoi tienneensä, että hänen tekonsa herättäisi paljon reaktioita.

Tukholmassa moskeijan edessä Koraanin sivuja polttanut Salwan Momika on sanonut suunnittelevansa polttavansa uudelleen islamin pyhän kirjan ja lisäksi Irakin lipun.

Mies kertoo suunnittelevansa tekoa Irakin suurlähetystön eteen Tukholmassa kymmenen päivän kuluessa.

Keskiviikkona Koraanin polttanut, ruotsalaislehti Expressenille puhunut irakilaistaustainen mies sanoi tienneensä, että hänen tekonsa herättäisi paljon reaktioita. Lisäksi hän sanoi saaneensa jopa tuhansia tappouhkauksia.

Ruotsin poliisi antoi keskiviikkoiseen pyhän kirjan polttamiseen luvan, mitä muun muassa useat turkkilaispoliitikot arvostelivat kovin sanoin. Myöhemmin poliisi kuitenkin sanoi aloittaneensa tutkinnan kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, sillä Koraani poltettiin niin lähellä moskeijaa.

Miehen mukaan kyseessä ei ollut viharikos.

– Poliisilla on oikeus tutkia, onko polttaminen viharikos. He voivat olla oikeassa ja he voivat olla väärässä, sanoi mies Expressenille.

Keskiviikkoinen palo kesti vain lyhyen aikaa, minkä jälkeen mies tukahdutti tulen itse. Kyse oli ensimmäisestä Koraanin polttamisesta Ruotsissa kuukausiin.

Aikaisemmin poliisi on kieltänyt polttamiset, mutta Tukholman hallinto-oikeus katsoi, ettei poliisilla ollut riittäviä perusteita kieltää Koraanin polttamista.

Tammikuussa tanskalais-ruotsalainen poliitikko Rasmus Paludan poltti Koraanin Turkin suurlähetystön ulkopuolella, mistä seurasi mielenosoituksia viikkojen ajan ja vaatimuksia ruotsalaistuotteiden boikotoinnista. Lisäksi tapaus on osaltaan vaikeuttanut Ruotsin pääsyä sotilasliitto Natoon.

Äärioikeistolainen poliitikko poltti Koraanin Turkin Tukholman-suurlähetystön edustalla 1:04
Äärioikeistolainen poliitikko poltti Koraanin Turkin Tukholman-suurlähetystön edustalla tammikuussa.

Lue myös:

    Uusimmat