Mainos

Salossa törttöillyt motoristi virkavallan vanha tuttu – kyydistä pudonnut matkustaja kunnossa

Lounais-Suomen poliisi on saanut kiinni Salossa viikonloppuna poliisia kaahaten paenneen moottoripyöräilijän. Poliisi otti miehen kiinni tämän kotoa sunnuntaina iltapäivällä.

Epäilty on pidätettynä. Hän on kuulustelussa tunnustanut ajaneensa moottoripyörää tapahtuma-aikaan. Poliisi pääsi hänen jäljilleen omien tutkimustensa perusteella. 

Epäilty on salolainen vuonna 1977 syntynyt mies. Poliisin mukaan miehen käyttämä moottoripyörä on anastettu Vihdistä heinäkuun aikana.

– Henkilö on poliisin vanha tuttu. Hänellä on paljon rikostaustaa, tutkinnanjohtaja Pertti Läksy sanoo.

Pakeni 178 kilometrin tuntivauhtia

Tapahtumasarja alkoi lauantaiyönä Salon keskustassa, kun partio huomasi Helsingintien ja 110-tien risteyksessä moottoripyöräilijän, jonka kyydissä oli matkustaja. 

Moottoripyöräilijä ajoi epävarmasti 110-tietä pitkin Turun suuntaan ja poliisipartio näytti pysäytysvaloa pysäyttääkseen moottoripyöräilijän.

Tämä alkoi kuitenkin kiihdyttää voimakkaasti poliisia pakoon. Moottoripyöräilijä ajoi sekä Inkereentien, Hämeentien, Sepänkadun että Vaskiontien risteyksen ylitse suurella ylinopeudella, vaikka kaikissa risteyksissä paloi moottoripyöräilijälle punainen liikennevalo.

Pakenemisen aikana moottoripyörä teki useita ohituksia ja enimmillään poliisi mittaisi moottoripyörän nopeudeksi 178 kilometriä tunnissa.

Matkustaja putosi kyydistä

Poliisin mukaan Hämeentien risteyksessä tapahtui erittäin vaarallinen tilanne, kun henkilöauton kuljettaja joutui voimakkaasti jarruttamaan välttääkseen yhteentörmäyksen moottoripyöräilijän kanssa.

Vaskiontieltä moottoripyöräilijä kääntyi Paimiontielle, jolloin moottoripyörän kyydissä ollut matkustaja putosi kyydistä. Kuski ei jäänyt paikalle varmistamaan pudonneen matkustajan tilaa vaan käänsi moottoripyöränsä kohti Saloa ja jatkoi holtitonta ajamistaan.

Kyydistä pudonnut henkilö toimitettiin tarkempiin tutkimuksiin sairaalaan.

– Hänellä ei ole vakavampia vammoja, Läksy kertoo.

Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja moottoriajoneuvon käyttövarkautena.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.