Mainos

Salkkareista kauhuelokuva säätiön tuella – Peppi kauhun ytimessä

Salatut elämät tulee valkokankaalle. Televisiosarjasta on tullut niin suosittu, että Suomen elokuvasäätiö on päättänyt tukea elokuvan tekemistä siitä.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun pitkään jatkuneesta saippuasarjasta tehdään Suomessa elokuva.

- Valkokankaalla Salkkarit muuntuu kauhuleffaksi, teinitrilleriksi, kertoo vastaava tuottaja Marko Äijö.

- Nuorisoa kiinnostaa kaikki yliluonnollinen jännitys. Elokuvasta tulee kielletty alle 12-vuotiailta, sanoo Äijö.

- Tässä käydään kuoleman rajamailla ja ylitetään monta muutakin rajaa.

- Elokuvan keinoilla ja laajakankaalla voidaan kertoa paljon vaikuttavammin jännitystä kuin televisiossa. Teatterisalissa läsnäolo kaikkine tehosteineen ravisuttaa tunne-elämää ihan eri tavalla kuin tv-ruutu kotona, sanoo Äijö.

Koska elokuva tähtää nuoreen yleisöön ja tarina kertoo nuorison kauhumatkasta, siinä on näyttelijöinä vain Salkkareiden nuorisonäyttelijät. Pääosaa Peppiä esittää Sara Säkkinen. Muitakin hahmoja näyttelevät samat henkilöt kuin tv-sarjassa, heillä on myös sama roolin historia.

Kuvaukset aloitetaan kesäkuun ensimmäisellä viikolla ja tavoitteena on saada elokuva teatterilevitykseen 14. joulukuuta tänä vuonna.

Minisarjaa katsoi 1,8 miljoonaa

Idea elokuvasta syntyi vuodenvaihteessa, kun Maikkarin netissä oli katsottavana 10-osainen neljä minuuttia pitkien draamojen sarja, jonka trillerityyli oli niin kiinnostava, että se sai 1,8 miljoonaa katsojakäyntiä 1,5 kuukauden aikana. Tuuliranta-nimisessä teinikauhussa Salkkareiden Peppi joutui kesämökille, jossa kummitteli.

Vampyyritarinat, yliluonnolliset keijukaiset, aaveet ja enkelit ovat ennennäkemättömän suositteluja tällä hetkellä muissakin kulttuurin muodoissa, kirjallisuudessa ja musiikissa. Myös muualla maailmalla kauhutarinat ovat ennätyssuosittuja, kuten elokuvat Nälkäpeli ja Twilight ja tv-sarja True Blood.

Salattujen elämien elokuvan käsikirjoittavat Tiina Tanskanen ja Teemu Salonen, ohjaus on Marko Äijön, joka on tv-sarjan ohjaajatiimin päällikkö.

Elokuvan budjetti on 500 000 euroa, Suomen elokuvasäätiö kattaa siitä 200 000 euroa.

- Budjettimme on pienempi kuin täyspitkillä, kotimaisilla draamoilla yleensä, kertoo Äijö.

- Selitys löytyy osaksi siitä, että olemme hioneet tv-sarjassa toiminnan mahdollisimman tehokkaaksi. Näyttelijät on valmiiksi koulutettu omiin rooleihinsa ja jokainen tietää mitä tehdään.

Peppi opettelee kauhua

Peppiä näyttelevä Sara Säkkinen kertoo aloittavansa uuden vaihteen näyttelijäntyössään. Kiltistä perhetytöstä tehdään kauhun sankari. Saralla on edessään muutaman kuukauden valmistautuminen ja uusien ulottuvuuksien hakeminen.

- Mä oon hurjan innoissani, hän kertoo.

- Ihanaa, että meihin nuoriin näyttelijöihin luotetaan.

Sara aloitti uransa Salatuissa elämissä viisi vuotta sitten vain 16-vuotiaana lukiolaisena. Siitä asti hän on työskennellyt päätoimisena näyttelijänä. Kouluaikana kokemusta tuli Masalan nuorisoteatterissa Kirkkonummella.

Sara kertoo aikovansa pysyä tulevaisuudessakin elokuva-alalla mutta vaihtavansa ehkä kameran taakse.

- Tuotanto kiinnostaa. Olen tässä päässyt vuosien aikana näkemään aika perusteellisesti, miten tv-elokuvaa tehdään, kertoo Sara.

Elokuvasäätiö muuttanut linjansa

Elokuvasäätiön jakoi samaan aikaan tukena Arto Halosen elokuvalle "Isänmaallinen mies" 740 000 €, Dome Karukosken "Leijonasydän"-työnimelle 750 000 € ja Taavi Vartian elokuvalle "Rölli ja kultainen avain" 700 000 €.

Elokuvasäätiöltä on aiemmin odotettu tukea taidedraamalle ja lähinnä hankkeille, joilla ei ole itsestään selvää kaupallista menestystä.

Äijö kertoo ilahtuneensa, että elokuvasäätiön linja on selvästi muuttunut.

Televisiosarjalla on 24 käsikirjoittajaa. Muillakin mittareilla esitettynä Salatut elämät -sarja on tehnyt television historiaa: nyt on menossa 14. näytäntövuosi, sarjaa on lähetetty 2 300 osaa ja katsojia on nykyisin keskimäärin 800-900 000 joka ilta.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja