Mainos

Salatut elämät -leffa sopii Suomen elokuvasäätiön linjaan

Suomen elokuvasäätiö on tehnyt merkittävän linjapäätöksen: Salatut elämät -televisiosarjaan perustuva nuorisotrilleri saa siltä 200 000 euron tuen ensimmäisenä suomalaisena kauhuviihde-elokuvana.

– Kotimaista nuorisokauhua ei ole juuri tehty. Useita ulkomaisia nimikkeitä tulee markkinoille joka vuosi ja ne ovat erittäin suosittuja, perustelee säätiön kotimaisten elokuvien levityspäällikkö Harri Ahokas.

– Meidän tehtävämme on vastata yleisön haluun ja tukea mahdollisimman monipuolisesta kotimaista elokuvatuotantoa.

– Uuden 50-50-periaatteemme mukaan voimme tukea minkä tahansa genren elokuvaa eli kun tuotantoyhtiöllä on puolet omaa rahoitusta ja kaikki muut asiat kunnossa, emme aseta sen kummempia rajoituksia.

Salkkareiden kauhuelokuvan budjetti on 500 000 euroa, kertoo vastaava tuottaja Marko Äijö Fremantle Finland -yhtiöstä, joka tuottaa päivittäissarjan lisäksi ensi kesänä kuvattavan teinitrillerin.

Taide-elokuville ei juuri tukea

– EU:n periaatteena on, että vain pornografiaa ja rasismia sisältävät elokuvat on kokonaan suljettu julkisen tuen piiristä. Meidän on helppo yhtyä tähän sääntöön, kertoo Ahokas.

Hän kertoo, ettei säätiö enää vaadi elokuvalta sen jalompia tai kummallisempia sisältöjä.

– Kaikilla viihteen lajeilla on oikeus tukeen. Pelkkiä taide-elokuvia emme enää juuri tue.

Liberaalimpi linja on ollut elokuvasäätiössä käytössä jo vuosia, Fremantlen nuorisokauhu on kuitenkin lajinsa ensimmäinen. Se on myös ensimmäinen pitkä saippuasarja, jonka pohjalta tehdään elokuva.

– Me näemme tukea hakeneen "Ei maata näkyvissä" -elokuvan itsenäisenä hankkeena eikä osana Salatut elämät -sarjaa, kertoo Ahokas.

– Ennen tukipäätöstä on luettu käsikirjoitus ja tutustuttu tuotantosuunnitelmaan.

Elokuvan nimeä ei ole vielä päätetty, "Ei maata näkyvissä" oli työnimenä tukea haettaessa. Elokuvan kaikki osat ovat Salatut elämät -sarjasta käsikirjoittajia, ohjaajia, roolihenkilöitä ja heidän roolihistoriaansa myöten. Uutta ovat laajakankaan horror-tehosteet.

Elokuvasäätiö myöntää valtion budjetista tulevaa veikkausvoittotukea runsaalle 20 elokuvalle vuosittain. Keskimääräinen tuki on yli 700 000 euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.