Salaliittoteoriat Ruotsin viisuvoitosta vellovat – näin niistä ajattelee Käärijä: "Eihän se herran jestas Loreenin syy ole"

Käärijä ei esiinny jääkiekon MM-kisoissa lukuisista pyynnöistä huolimatta – kertoi syyn MTV:lle 1:19
Käärijä ei esiinny jääkiekon MM-kisoissa lukuisista pyynnöistä huolimatta – kertoi syyn MTV:lle

Käärijä tuomitsee äänet, jotka ovat kritisoineet Ruotsin Loreenia tämän euroviisuvoitosta.

Liverpoolin Euroviisujen finaali lauantaina 13. toukokuuta tarjosi todellisen jännitysnäytelmän, kun kilpailun päätteeksi voittajaksi ratkesi Ruotsin edustaja Loreen kappaleellaan Tattoo, Suomen edustajan Käärijän sijoittuessa toiseksi kappaleellaan Cha cha cha. Ruotsi voitti saatuaan yhteensä 583 pistettä, kun Suomi sai 526 pistettä. Yleisöpisteitä Käärijä sai reilusti Ruotsia enemmän: 376 pistettä. Ruotsi sai yleisöäänten perusteella 243 pistettä. 

Ammattiraatien antamat pisteet ratkaisivat siis lopulta Ruotsin viisuvoiton. Lopputuloksen ratkeamisen myötä on käyty laajaa, kriittistä keskustelua siitä, mikä on ammattilaisraatien merkitys kisoissa ja niiden poistamistakin on jopa vaadittu. Lisäksi liikkeellä on erilaisia salaliittoteorioita siitä, että voitto olisi junailtu Ruotsiin, sillä vuonna 2024 tulee kuluneeksi tasan 50 vuotta siitä, kun ruotsalainen legendayhtye Abba voitti Euroviisut kappaleellaan Waterloo

Käärijä istahti Huomenta Suomen sohville keskiviikkona 17. toukokuuta ja kertoi oman näkemyksensä siitä, oliko viisutuloksen taustalla salaliitto. 

– Tuo on vähän semmoinen juttu, että kun ei ole todisteita, niin olen tajunnut sen sillä tavalla, että menin tekemään parhaani ja sain tehtyä sen mitä tein, ja tulos on se mitä on. En katsele taaksepäin, olen käsitellyt sen tappioni. 

– Nyt on koittanut miettiä, miten pääkopan saa selkeäksi, niin jos alkaisin miettimään vielä salaliittoteorioita, olisin aivan sekaisin.

Epäoikeudenmukaiseksi koetun viisuvoiton myötä myös Ruotsin edustaja Loreen on saanut lokaa niskaansa. Käärijä tuomitsee tämän voimakkaasti. 

– Mielestäni pitäisi ensinnäkin ennen kuin lähdetään huutelemaan, niin miettiä sitä, että eihän se herran jestas Loreenin syy ole. Hän teki sen mitä kaikki muutkin: esiintyi, antoi haastatteluja ja eli sitä maailmaa siinä missä mekin ja voitti sen.

– Hän on mahtava persoona, tuntuu pahalta hänen puolestaan, että jengi haukkuu häntä, koska kun itse olen päässyt juttelemaan ja näkemään, millainen persoona hän on, niin ihan mahtava ihminen.

Alla olevalta videolta näet Käärijän erikoishaastattelun kokonaisuudessaan.

Vieraana viisuhurmaaja Käärijä 8:19

Lue myös:

    Uusimmat