Euroviisuasiantuntija antaa arvionsa Ruotsin voittoon liittyvistä salaliittoteorioista: "On aika luonnollista, että näitä tulee"

Salaliittoteoriat vellovat Ruotsin viisuvoiton ympärillä – asiantuntija kertoo, kuinka uskottavia ne ovat 13:17
Katso koko lähetys: Salaliittoteoriat vellovat Ruotsin viisuvoiton ympärillä – asiantuntija kertoo, kuinka uskottavia ne ovat

Ruotsin euroviisuvoitto on saanut aikaan erilaisia salaliittoteorioita, joita on spekuloitu muun muassa sosiaalisessa mediassa.

Vuoden 2023 Euroviisut on taputeltu, ja kilpailun lopputulemaa on ruodittu parin päivän ajan runsaasti muun muassa mediassa ja somessa. Viisufanit ympäri maailman ovat olleet näreissään siitä, että kilpailu päättyi ammattilaisraadeilta suuren pistesaaliin keränneen Ruotsin Loreenin  voittoon, vaikka Suomen edustaja Käärijä oli yleisön kiistaton suosikki.

Ruotsin voitto on kirvoittanut salaliittoteorioita, joiden mukaan maan haluttiin voittavan vuoden 2023 Euroviisut keinolla millä hyvänsä.

Salaliittoteorioissa on muun muassa yhdistelty lankoja Loreenin tämän vuoden voiton sekä Abban vuoden 1974 euroviisuvoiton välillä. Abban viisuvoitosta tulee ensi vuonna kuluneeksi tasan 50 vuotta, ja näin ollen muun muassa sosiaalisessa mediassa on spekuloitu, ettei Ruotsin tämän vuoden viisuvoitto olisi välttämättä ollut sattumaa.

Lisäksi on spekuloitu, että Ruotsissa olisi ruvettu valmistelemaan vuoden 2024 Euroviisuja jo ennen kilpailun ensimmäistä semifinaalia.

Suomen Euroviisuklubin varapuheenjohtaja Kati Wikström totesi maanantai-iltana MTV Uutiset Livessä, että salaliittoteoriat ja spekulaatiot ovat melko ymmärrettävä ja luonnollinen reaktio tappioon.

– Ahdistaa, surettaa, harmittaa, koko kevät on asennoiduttu siihen, että nyt me näytämme, niin on aika luonnollista, että näitä tulee, hän sanoi.

Wikström kuitenkin muistutti, että kuten Suomi, niin myös Ruotsi oli yksi tämän vuoden Euroviisujen ennakkosuosikeista. 

– Kyllä Suomessakin mietittiin torijuhlia ja varmasti vähän myös sitä, että jos voitamme Euroviisut, niin niiden valmistelut alkaisivat nyt kesäkuussa. Vuosi on kuitenkin loppujen lopuksi aika lyhyt aika, niin varmasti Ruotsikin on valmistautunut siihen, koska hekin olivat ennakkosuosikkeja, hän sanoi. 

Miksi Loreenin Tattoo-kappale hyväksyttiin kilpailuun, vaikka sen on esitetty olevan plagiaatti? Mitä meidän tulisi tehdä, jotta voisimme niellä tappion? Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta!

Käärijä palasi tapaamaan Helsinki-Vantaalle vastaan saapunutta väkijoukkoa – katso, miten hurjalta se näytti! 4:52
Käärijä palasi tapaamaan Helsinki-Vantaalle vastaan saapunutta väkijoukkoa – katso, miten hurjalta se näytti!

Viihdetoimittaja paljastaa, mitä Euroviisujen mediatilassa tapahtui Loreenin voiton jälkeen: "Kansainväliset mediat tulivat sanomaan meille..." 4:08
Viihdetoimittaja paljastaa, mitä Euroviisujen mediatilassa tapahtui Loreenin voiton jälkeen


Lue myös:

    Uusimmat