Salakuvat: Uusi Tipo tulee markkinoille laajalla mallistolla

Fiat on tuonut jo Turkissa markkinoille uuden kompaktin auton nimellä Aegea. Malli tullaan tuntemaan muun Euroopan markkinoilla nimellä Tipo ja se on tulossa myös Suomeen.

Turkissa myynnissä oleva malli on tarjolla perinteisenä porrasperänä. Tipon noin 4,5 metrin kokoluokka ei ole erityisen suosittu Euroopan sedan-markkinoilla, vaikka samassa luokassa onkin useita nimekkäitä autoja kuten Audi A3, Mercedes-Benz CLA, Opel Astra ja Volkswagen Jetta. Sedan mallin lisäksi meille ovatkin tulossa myös viistoperä ja farkku, joista jälkimmäisestä on saatu nyt ensimmäiset kuvat.

Tekniikka tulee olemaan tuttua jo julkaistusta sedanista. Moottorivaihtoehtoina on kaksi bensiiniä ja kaksi dieseliä, joiden tehot asettuvat välille 95-120 hevosvoimaa. Myöhemmin tarjolla on tulossa myös tehokkaampi Abarth-versio. Vaihteistoksi tarjotaan manuaalin lisäksi automaattia.

Ensimmäisissä Brasiliassa otetuissa kuvissa olevan farmarimallin perä on vielä varsin raskaasti naamioitu. Mallista odotetaan erityisesti tiloiltaan kilpailukykyistä ja käytännöllistä tuotetta luokkaansa. Käytännössä tämä tarkoittaa yli 500 litraan yltävää tavaratilaa ja hyviä tiloja myös ohjaamon puolella. Kokonaisuudessaan Fiatilla on suuret odotukset Tipo-mallistoa kohtaan. Auto rantautuu Euroopan markkinoille kuluvan vuoden aikana.

Lue myös:

    Uusimmat