Salakuvat: Porsche laajentaa farmareihin

Kuun alussa näitä kuvia olisi voinut vielä pitää aprillipilana. Vilkaisu kalenteriin kuitenkin vahvistaa asian: Porsche on todella tuomassa seuraavan sukupolven Panamerasta markkinoille Shooting Brake -farmariversion.

Esimakua tällaisesta autosta saatiin noin kolme vuotta sitten, kun Porsche esitteli Studie Gran Turismon. Ensimmäisten salakuvien perusteella kehuja saaneen tutkielman muotoilua on noudatettu varsin tarkasti ja odotammekin mielenkiinnolla uutuuden tulemista parrasvaloihin.

Panamera Shooting Brake tulee perustumaan toisen sukupolven Panameraan, joka esitellään kuluvan vuoden lokakuussa Pariisin autonäyttelyssä. Farkkuversio on tulossa markkinoille noin vuotta myöhemmin syksyllä 2017. Auto ei tarjoa pelkästään pääntilaa enemmän, vaan myös tavaratila ja sen käytettävyys ovat paremmalla tasolla. Näistä muutoksista huolimatta auton halutaan tarjoavan ensiluokkaista ajettavuutta Porschen tyyliin.

Moottoreiksi on tulossa tarjolle Panamerasta tuttuun tapaan bensa- ja dieselvaihtoehtoja, sekä nykytrendien mukaisesti myös pienipäästöinen hybridi. Turbo S -malli puolestaan nostaa Panemera Shooting Braken maailman nopeimpien farmarien joukkoon.

Lue myös:

    Uusimmat