Saksassa ensi kertaa yli 100 000 koronatartuntaa vuorokaudessa – todellinen määrä voi olla jopa kaksinkertainen

Näin voi selvittää, onko sairastanut koronan oireettomana 1:01
Näin voi selvittää, onko sairastanut koronan oireettomana – katso video!

Saksassa uusien koronatartuntojen päivittäinen luku on ylittänyt tänään ensi kertaa 100 000 tartunnan rajan, käy ilmi kansanterveydestä vastaavan Robert Koch -instituutin (RKI) tuoreista luvuista.

Maassa on raportoitu viimeisen vuorokauden aikana noin 112 000 uutta koronatartuntaa ja 239 koronaan liittyvää kuolemaa, instituutti kertoi.

Terveysministeri Karl Lauterbachin mukaan tartuntojen todellinen määrä voi olla jopa kaksinkertainen virallisiin lukuihin verrattuna.

Lauterbach arvioi RTL-televisiokanavalle, että luvut jatkavat edelleen nousuaan, ja tartuntahuippu saavutetaan helmikuun puolivälissä.

Omikron on valtavirus Saksassa

Koronan aiempaa tarttuvampi omikronmuunnos on Saksassakin nyt valtavirus. Sen arvioidaan aiheuttavan yli 70 prosenttia uusista tartunnoista maassa.

Saksa on pyrkinyt rajoittamaan tartuntoja muun muassa rajoittamalla pääsyä ravintoloihin ja baareihin. Sisään pääsee vain, jos on ottanut koronarokotteet tehosteannosta myöten tai vaihtoehtoisesti ottanut kaksi rokoteannosta ja tehnyt negatiivisen koronatestin.

Liittokansleri Olaf Scholz ajaa maahan pakollisia koronarokotuksia. Pakkorokotukset ovat kuitenkin kohdanneet kasvavaa vastustusta.

WHO:n pääjohtaja ennusti omikronmuunnoksen aiheuttavan koronatartuntojen tsunamin – Seitsemän uutiset näyttää, miten omikron on vaikuttanut maailman tautitilanteeseen 1:51
WHO ennusti omikronmuunnoksen aiheuttavan koronatartuntojen tsunamin – näin omikron oli ehtinyt vaikuttaa maailman tautitilanteeseen 14. tammikuuta mennessä

Lue myös:

    Uusimmat