"Saksan Tom Hanks" ei suostu poistumaan Oslon lentokentältä – poliisin mukaan mies on viaton ja varaton

Kiinalainen elokuvatähti muutti Helsinki-Vantaalle 2:21
Video: Kiinalainen elokuvatähti muutti Helsinki-Vantaalle.

50-vuotias saksalaismies ei suostu poistumaan Oslon Gardenmoenin lentokentältä. Häntä on pyydetty poistumaan useita kertoja, mutta mies palaa aina takaisin. Kuulostaako tutulta?

Mieleen tulee väistämättä Tom Hanksin tähdittämä Terminaali-elokuva. Elokuvassa Hanksin hahmo asuu yhdysvaltalaisella lentokentällä yhdeksän kuukauden ajan poliittisista syistä.

Tässä tosielämän tapauksessa saksalaismiehellä on varattuna lentolippu Saksaan 1. elokuuta, mutta muuten hän on varaton. Poliisin mukaan miehellä ei ole varaa majoittua esimerkiksi hotelliin.

Mies ei ole tehnyt rikosta

Poliisit on kutsuttu poistamaan mies kentältä jo kolme kertaa, mutta hän palaa aina takaisin. Viimeisin kerta oli eilen maanantaina aamulla. Tällä kertaa miestä käskettiin pysymään poissa kentältä kolmen vuorokauden ajan.

Väliaikainen porttikielto ei silti ratkaise ongelmaa.

Dagbladet-lehden mukaan poliisi kertoo miehen olevan täysin terve, eikä hän ole tehnyt mitään rikollista, jonka vuoksi miestä ei ole viety poliisin säilöön.

Saksan viranomaisista ei ole apua

Poliisi on myös yrittänyt ottaa yhteyttä miehen perheeseen – tuloksetta.

Norjan poliisista kerrotaan, että Saksan viranomaisilla ei ole aikomustakaan auttaa miestä.

Norjan lentokenttiä ylläpitävän Avinorin viestinnästä ei kommentoida asiaa tarkemmin. Viestintäpäällikkö Gurli Ulverudin mukaan on täysin ymmärrettävää nukkua lentokentällä esimerkiksi lennon viivästymisen vuoksi. Lentokentällä asumista ei kuitenkaan hyväksytä.

Miehen olinpaikka on tällä hetkellä tuntematon.

Asiasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat