Saksan pelasti todellinen jokerikortti – tahkosi vielä viime kaudella kakkosliigassa, debytoi maajoukkueessa 29-vuotiaana

Niclas Füllkrug toi Saksan tasoihin upealla laukauksella 1:20
Katso videolta Niclas Füllkrugin komea maali Espanjan verkkoon.

Saksa säilytti jatkohaaveensa jalkapallon MM-kisoissa, kun se raapi 1–1-tasatulokset Espanjaa vastaan. Saksan pelastajaksi nousi Niclas Füllkrug, joka pelasi vielä viime kaudella maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Saksalaiskannattajilla oli sunnuntai-illan Espanja-ottelussa todella tukalat oltavat, kun Alvaro Morata vei Espanjan 1–0-johtoon 62 minuutin kohdalla, sillä tappion myötä Saksan jatkomahdollisuudet olisivat jääneet seitinohuiksi. 83 minuutin kohdalla saksalaisfanit saivat huokaista helpotuksesta, kun joukkuuen debytantti Niclas Füllkrug toi Saksan tasoihin.

Füllkrug, 29, on Saksan maajoukkueessa todella tuore kasvo, sillä hän pelasi ensimmäisen maaottelunsa vasta juuri ennen MM-kisoja. 29-vuotias on noussut maajoukkueeseen tämän kauden väkevillä otteillaan. Füllkrug on paukuttanut Bundesliigassa eniten maaleja saksalaispelaajista ja edellä on vain loukkaantumisen vuoksi kisoista sivussa oleva Ranskan Christopher Nkunku. Füllkrug on venyttänyt verkkoa Bundesliigassa tällä kaudella peräti 10 kertaa 14 ottelussa.

Werder Bremenin hyökkääjä debytoi maajoukkueessa siis vasta 29-vuotiaana, mutta on tehnyt kolmessa pelaamassaan maaottelussa jo kaksi maalia. Espanjaa vastaan Füllkrug ehti olla kentällä vain reilut 10 minuuttia, ennen kuin verkko heilahti.

– Tämä ei saa meitä innostumaan liikaa, se oli vain tasapeli. Totta kai olemme iloisia, että meillä on mahdollisuus päästä jatkoon, Füllkrug totesi ZDF:n haastattelussa.

Füllkrug edusti viime kaudella myös Werder Bremeniä, eli hän pelasi vasta Saksan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla 2. Bundesliigassa. Viime kaudella Füllkrug teki 19 maalia 33 ottelussa.

Ensimmäinen askel otettu

Niclas Füllkrug vaihdetiin kentälle Thomas Müllerin tilalle. Bayern-tähti suitsutti maalintekijää ottelun jälkeen.

– "Fülle" pärjäsi todella hyvin tultuaan kentälle. Sitä varten hän on täällä. Hänellä on mahtava itseluottamus ja kunnon oikean jalan laukaus, Müller sanoi joukkuetoveristaan.

Saksan päävalmentaja Hansi Flick oli tyytyväinen tasapeliin, vaikka voittokin oli hänen mukaansa tarjolla.

– Joukkue taisteli kovaa ja olen erittäin tyytyväinen heidän asenteeseensa. Nämä ovat asioita, joita haluamme ja tiedämme, että otimme ensimmäisen askeleen, Flick sanoi Reutersin mukaan.

Saksa hävisi ensimmäisen ottelun Japanille 1–2. Kun Japani hävisi sunnuntaina Costa Ricalle, on Saksalla erittäin hyvä mahdollisuudet jatkoon, sillä Costa Rica on vastassa viimeisellä kierroksella.

Lohkossa Espanja pitää kärkipaikkaa 4 pisteellä. Japanilla ja Costa Ricalla on kolme pistettä ja Saksa on vielä yhdessä pisteessä. Jatkoon mennäkseen Saksan pitää ehdottomasti voittaa, ja mitä enemmän maaleja se tekee, sitä paremmat sen mahdolisuudet jatko-otteluihin ovat.

Tasapelin jälkeen Flick ei vielä osannut pureutua tärkeään Costa Rica -otteluun.

– Costa Rica ottelu on vielä liian kaukana. Meidän täytyy tämän pelin upota ja saada itseluottamusta.