Saksan MM-kultaluotsi Gordon Herbert asetettiin ehdolle Suomen Vuoden valmentajaksi

Gordon Herbert haaveilee yllätyspaluusta Korisliigaan: "Olisi kiva mennä takaisin" 0:48
Video: Gordon Herbert haaveilee yllätyspaluusta Korisliigaan: "Olisi kiva mennä takaisin"

Urheilutoimittajain liiton hallitus on päättänyt asettaa Saksan miesten koripallomaajoukkueen MM-kultaan luotsanneen Suomen ja Kanadan kaksoiskansalaisen Gordon Herbertin ehdolle Vuoden valmentaja -listalle.

Urheilutoimittajain liiton hallitus päätti tuoreeltaan kolmesta ehdokasasetteluun liittyvästä asiasta. Liitto päätti poistaa kaikki elektronista urheilua koskevat rajoitukset. Aiemmin ehdokkaiden joukkoon ei hyväksytty niin sanottujen sotapelien pelaajia, mikä sulki ulos lajien parhaita.

Liiton hallitus päätti myös, että Saksan miesten koripallomaajoukkueen MM-kultaluotsi Gordon Herbert asetetaan Vuoden valmentaja -ehdokaslistalle.

– Laadimme vuonna 2016 säännön, jonka mukaan urheilija, jolla on kaksoiskansalaisuus, mutta joka ei edusta Suomea, ei ole äänestettävissä Vuoden urheilijaksi. Sääntö ei alun perinkään ollut tarkoitettu sovellettavaksi Vuoden valmentaja -äänestykseen. Ehdokkuuksia tarkastellaan aina tapauskohtaisesti, ja tässä tapauksessa Gordon Herbertin suomalaisuuskriteerit täyttyvät kiistatta, Vuoden urheilija -valiokunnan puheenjohtaja Matti Hannula kertoo.

Urheilutoimittajain liiton hallitus päätti jo vuosi sitten, että Venäjän palloilusarjoissa pelaavat suomalaiset eivät voi olla Vuoden urheilija -ehdokaslistalla, eikä heitä voida valita lajinsa parhaaksi. Päätös pidetään edelleen voimassa.

Vuoden urheilija -äänestys käynnistyy tänään torstaina 7.12. Äänestys päättyy 31.12. kello 23.59. Äänestykseen voivat osallistua kaikki Urheilutoimittajain liiton A-jäsenet sekä ne B-jäsenet, joille on myönnetty liiton pressikortti. Vuoden urheilija -äänestyksen voittaja julkistetaan Urheilugaalassa 11. tammikuuta 2024.

Lue myös:

    Uusimmat