Saksan hallitus hyväksyi 65 miljardin paketin kotitalouksien tukemiseksi energian hinnan noustessa

Nord Stream 1 -kaasuputki pysyy suljettuna – näin se vaikuttaa Euroopan talousmahti Saksaan 11:36
MTV Uutisten Eurooppa-kirjeenvaihtaja Heikki Piuhola kertoo, kuinka Nord Stream 1 -kaasuputken katko vaikuttaa Saksaan.

Saksan hallitus on hyväksynyt tänään 65 miljardin euron tukipaketin helpottaakseen kotitalouksien tilannetta Venäjän kaasutoimitusten huventuessa ja energian hinnan noustessa.

Asia selviää uutistoimisto AFP:n näkemästä asiakirjasta.

Siinä todetaan, että oikea-aikaiset ja oikeasuhtaiset helpotukset kansalaisille ja yrityksille ovat välttämättömiä energian hintojen noustessa.

– Tämä on toistaiseksi suurin kolmesta paketista, liittokansleri Olaf Scholz kertoi tänään pitämässään lehdistötilaisuudessa.

Reutersin mukaan Saksassa jatketaan joukkoliikenteen alennuksia, jota varten hallitus antaa 1,5 miljardia euroa. Lisäksi paketin toimenpiteisiin kuuluu 1,7 miljardin euron verohelpotukset 9 000 yritykselle, jotka käyttävät paljon energiaa tuotannossaan.

Kansalaisia autetaan selviytymään talven yli antamalla kertakorvauksina 300 euroa eläkeläisille, 200 euroa opiskelijoille sekä 18 euroa kuukaudessa lisää lapsilisään. Asumistuen saajien määrä nousee kolminkertaiseksi.

MTV Uutisten Eurooppa-kirjeenvaihtaja Heikki Piuhola kertoi lauantaina Saksan täyttävän tällä hetkellä kaasuvarastojaan, mutta niiden täyttäminen ei kuitenkaan automaattisesti ratkaise maan ongelmia kaasun suhteen. Saksa on riippuvainen alueellisista kaasuputkiverkostoista ja täysiäkään kaasuvarastoja ei välttämättä saada tasaisesti johdettua ympäri maata.

Scholz on kuitenkin tulevan talven suhteen toiveikas.

– Selviämme tästä talvesta, Scholz sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat