Saksalta 18 000 sotilasta kriisinhallintaan

Saksa antaa 18 000 sotilasta EU:n yhteisiin kriisinhallintajoukkoihin, jotka on määrä koota vuoden 2003 loppuun mennessä. Kyseessä on suurin yksittäisen maan lupaama panostus.

Sotilaiden lähettämisestä ilmoitti Saksan puolustusministeri Rudolf Scharping Ranskassa. Scharping osallistuu muiden EU:n puolustusministerien kanssa epäviralliseen kokoukseen, jonka pitopaikkana on Ecouen Pariisin pohjoispuolella.

Saksan kiintiö koostuu 12 000 jalkaväen sotilaasta sekä 6 000:sta meri- ja ilmavoimien sotilaasta. Alustavasti Saksa puhui yhteensä noin 20 000 sotilaasta. Myös Belgia on ilmoittanut oman satsauksensa.

Maa lupaa prikaatin eli noin 3 000 miestä, kaikkiaan 12 F-16 -hävittäjää ja yhdeksän sota-alusta. EU:n puheenjohtajamaa Ranska ei ole toistaiseksi ilmoittanut osuuttaan. Maan puolustusministeri Alain Richard kieltäytyi toistaiseksi kommentoimasta asiaa.

-Tiedämme että maiden tarjoamat osuudet eivät tule aivan täyttämään kokonaistarvetta, mutta 93-95 prosenttia on nähtävissä, Richard sanoi. Richardin mukaan kaluston kokoamisessa on enemmän ongelmia kuin pääluvun kokoamisessa.

(STT)

Lue myös:

    Uusimmat