Mainos

Saksalta 18 000 sotilasta kriisinhallintaan

Saksa antaa 18 000 sotilasta EU:n yhteisiin kriisinhallintajoukkoihin, jotka on määrä koota vuoden 2003 loppuun mennessä. Kyseessä on suurin yksittäisen maan lupaama panostus.

Sotilaiden lähettämisestä ilmoitti Saksan puolustusministeri Rudolf Scharping Ranskassa. Scharping osallistuu muiden EU:n puolustusministerien kanssa epäviralliseen kokoukseen, jonka pitopaikkana on Ecouen Pariisin pohjoispuolella.

Saksan kiintiö koostuu 12 000 jalkaväen sotilaasta sekä 6 000:sta meri- ja ilmavoimien sotilaasta. Alustavasti Saksa puhui yhteensä noin 20 000 sotilaasta. Myös Belgia on ilmoittanut oman satsauksensa.

Maa lupaa prikaatin eli noin 3 000 miestä, kaikkiaan 12 F-16 -hävittäjää ja yhdeksän sota-alusta. EU:n puheenjohtajamaa Ranska ei ole toistaiseksi ilmoittanut osuuttaan. Maan puolustusministeri Alain Richard kieltäytyi toistaiseksi kommentoimasta asiaa.

-Tiedämme että maiden tarjoamat osuudet eivät tule aivan täyttämään kokonaistarvetta, mutta 93-95 prosenttia on nähtävissä, Richard sanoi. Richardin mukaan kaluston kokoamisessa on enemmän ongelmia kuin pääluvun kokoamisessa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.