Mainos

Saksalaista tappajahoitajaa epäillään 97:stä uudesta murhasta – ruiskutti potilaisiin vaarallisia määriä lääkkeitä

Saksan syyttäjäviranomaiset ilmoittivat tänään nostaneensa 97 uutta murhasyytettä sairaanhoitajaa vastaan. Sairaanhoitaja suorittaa jo elinkautista vankeusrangaistusta kahden potilaan murhasta ja neljästä murhan yrityksestä.

Hoitaja Niels Högeliä syytetään tappavan lääkeannoksen antamisesta potilailleen.

Nyt syytteeseen tulevat murhat ovat syyttäjien mukaan tapahtuneet Oldenburgin ja Delmenhorstin kaupungeissa Ala-Saksin osavaltiossa Saksan pohjoisosassa.

Syyttäjien mukaan Högelin on täytynyt tietää, että hänen antamansa lääkeannokset voivat aiheuttaa sydämen rytmihäiriöitä, kammiovärinää ja hengenvaarallisen alahaista verenpainetta.

Högel on kertonut antaneensa elintoiminnot pysäyttävät lääkeruiskeet, koska halusi elvyttää potilaat ja tuntea olevansa näiden pelastaja.

Tuomittu ja kaksi kertaa aiemmin

Murhasarja alkoi paljastua vuonna 2005 kollegan nähtyä Högelin antavan ruiskeen potilaalleen Delmenhorstissa. Potilas jäi tuolloin henkiin. Högel tuomittiin kyseissä tapauksessa 7,5 vuoden vankeusrangaistukseen murhan yrityksestä.

Högel tuomittiin syksyllä 2015 oldenburgilaisessa oikeudessa kahden tehohoitopotilaan murhasta ja neljästä murhan yrityksestä. Jo tuolloin oli ilmeistä, että murhaoikeudenkäynnit Högeliä vastaan tulevat jatkumaan, sillä hän tunnusti yli 30 murhaa. Högel pyysi vuonna 2015 myös tekojaan anteeksi uhriensa omaisilta. Hän on kertonut tunteneensa euforiaa onnistuessansa ihmisen hengen pelastamisessa.

Poliisi on tutkinut kaikkiaan ainakin 106 kuolemantapausta Högelin toimintaan liittyen. Poliisi arvioi aiemmin syksyllä, että Högelin uhrien tarkkaa määrää ei ehkä koskaan saada tietää, sillä osa hänen uhreinaan mahdollisesti kuolleista on tuhkattu. Tutkinnan aikana useita vainajia on nostettu haudoistaan Saksassa ja Turkissa.

Högel työskenteli sairaanhoitajana sekä sairaaloissa että vanhainkodeissa.

Jos hänet todetaan syylliseksi, hänestä tulee eniten henkirikoksia tehnyt sarjamurhaaja Saksan rauhanajan historiassa.

Tällä hetkellä saksan nykyhistorian pahin sarjamurhaaja on vuonna 2007 tuomittu sairaanhoitaja Stephan Letter. Hänet tuomittiin 28 ikääntyneen potilaansa tappamisesta myrkkyruiskeilla. Letter sanoi antaneensa tappavat lääkeannokset, koska sääli potilaitaan.

Britanniassa lääkäri Harold Shipmanin arvellaan tappaneen jopa 250 potilastaan, jotka olivat suurimmaksi osaksi keski-ikäisiä tai ikääntyneitä naisia. Shipman tuomittiin 15 elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Hän kuoli vankilassa vuonna 2004 ilmeisesti itsemurhaan.

Läheet: Reuters, CNN, Daily Mail​​​​​​​

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.