Saksalaismediat: Biontechin toimitusjohtaja arvioi koronarokotteen suojaavan luultavasti myös uudelta virusmutaatiolta

Suomalainen sairaanhoitaja sai koronarokotteen Lontoossa - kysyimme miltä tuntui saada rokote ensimmäisten joukossa 2:37
Suomalainen sairaanhoitaja sai koronarokotteen Lontoossa – kysyimme miltä tuntui saada rokote ensimmäisten joukossa

Lääkeyhtiö Pfizerin ja saksalaisen Biontechin kehittämä koronarokote suojaa luultavasti myös Britanniassa havaitulta koronaviruksen uudelta muunnokselta, arvioi Biontechin toimitusjohtaja Ugur Sahin saksalaislehti Bildin mukaan.

Lehden mukaan Sahin on kertonut saksalaiselle uutistoimisto DPA:lle, että tieteellisestä näkökulmasta todennäköisyys suojalle virusmuunnosta vastaan on korkea. Hänen mukaansa rokotetta on testattu jo noin 20 eri virusmuunnosta vastaan, ja rokotuksen synnyttämä immuunivaste on tehnyt kaikki nämä virusmuodot tehottomiksi.

Nyt virus on Sahinin mukaan muuntunut hieman aiempaa enemmän ja asiaa tulee tutkia, mutta yhtiö on luottavainen. Testeissä menee noin kaksi viikkoa.

Sahin ei ole itse saanut rokotusta

SWR:n mukaan Sahin ei ole vielä itse saanut rokotusta. Haastattelun tehnyt SWR:n päätoimittaja Fritz Frey tiedusteleekin Biontech-pomolta, eikö rokotteen ottaminen toimisi hyvänä esimerkkinä niille, jotka suhtautuvat rokotteeseen vastahakoisesti.

Sahin kertoo haluavansa tulla rokotetuksi, mutta painottaa sitä, että yhtiön tulee suojella ensisijaisesti työntekijöitään.Yhtiön tulee hänen mukaansa valmistaa seuraavien 12 kuukauden aikana yli 1,3 miljardia rokoteannosta. Tämän vuoksi toimitusjohtaja kokee tärkeäksi sen, etteivät työntekijät joudu olemaan poissa töistä.

Artikkelia päivittetty 6.53: Lisätty kappale "Sahin ei ole itse saanut rokotusta"

Lue myös:

    Uusimmat