Vastaus uudenvuodenyön häirintään: Kölnissä käynnistynyt "ihmisjahti"

Kölnissä on pahoinpidelty useita ulkomaalaistaustaisia ihmisiä, kertoo Kölnin poliisi Frankfurter Allgemeine -lehdelle.

Kölnin rautatieaseman luona parinkymmenen ihmisen joukko oli hyökännyt kuuden pakistanilaisen kimppuun. Kaksi hyökkäyksen uhreista loukkaantui. Hieman myöhemmin viisi ihmistä hyökkäsi väkivaltaisesti syyrialaisen kimppuun. 39-vuotias syyrialaismies loukkaantui lievästi. 

Väkivaltaisuuksien seurauksena useita Pakistanin ja Syyrian kansalaisia on joutunut sairaalahoitoon. Asiasta kertoo Frankfurter Allgemeine -sanomalehti.

Kölniläisen Express-lehden mukaan suljetussa Facebook-ryhmässä on järjestelty "ihmisjahtia" Kölnin keskustaan. Lehden mukaan ryhmä aikoi "siivota" kaupungin keskustan.

Poliisi tiedotti sunnuntaina, että he ovat saaneet ilmoituksia ihmisjoukoista, jotka etsivät provokaatiota. Poliisi lisäsi valmiuttaan Kölnissä ja tarkasti valvonnan yhteydessä noin sadan ihmisen henkilötiedot.   

Väkivaltaisuuden liittyvät uudenvuodenyön tapahtumiin Kölnissä. Tuolloin poliisin tietojen mukaan maahanmuuttajamiehistä koostuvat miesjoukot ahdistelivat kymmeniä naisia. Miesjoukkojen epäillään syyllistyneen lukuisiin rikoksiin, pääasiassa ryöstöihin ja ahdisteluihin.

 Poliisi on saanut jo yli 500 ilmoitusta uudenvuodenaaton tapahtumista. Noin 40 prosenttia niistä koskee seksuaalista ahdistelua. Valtaosa epäillyistä on pohjoisafrikkalaisia turvapaikanhakijoita tai laittomasti Saksassa oleskelevia.  



Lue myös:

    Uusimmat