Saksa suunnittelee myyvänsä osan rautatieyhtiöstään

Rautateiden myynti on osa 13 vuotta sitten alkanutta yksityistämistä.

Saksan hallitus suunnittelee myyvänsä jopa 30 prosenttia valtiollisesta rautatieyhtiöstä Deutsche Bahnista ensi vuonna. Financial Timesin internetsivuilla osuuden hinnaksi arvioidaan 5-6 miljardia euroa. Uutistoimisto Reutersin mukaan kyse on 25 prosentin kakusta kolmen miljardin hintaan.

Saksan hallituksen on määrä hyväksyä pitkään neuvoteltu sopimus huomenna ja parlamentin odotetaan sinetöivän myyntiaikeet marraskuussa.

Sopimuksen mukaan Deutsche Bahn saa toimiluvan raiteille 15 vuodeksi. Sopimus on kompromissi liberaalien ja vasemmistolaisten välillä. Liberaalit olisivat halunneet Britannian tavoin erottaa toisistaan raiteet ja liikennöinnin, kun taas vasemmistolaiset kannattivat yhdistettyä mallia.

Financial Timesin mukaan vielä on epäselvää, myydäänkö osakkeet suoraan investoijille vai järjestetäänkö avoin osakeanti.

Rautateiden myynti on osa 13 vuotta sitten alkanutta yksityistämistä. Vuonna 1996 valtio sai Deutsche Telekomista 10 miljardia euroa ja vuonna 2000 Deutsche Postista 6,6 miljardia euroa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat