SAK:n Eloranta MTV:n Uutisextrassa: Ei halua hallitukselta rahaa julkisen puolen palkankorotuksiin

10:08
MTV:n Uutisextrassa vieraana SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta.

Keväällä alkavista julkisen puolen neuvotteluista odotetaan poikkeuksellisen vaikean palkkakierroksen erityisen hankalaa huipentumaa. Työntekijäliitot hakevat reippaita palkankorotuksia yli vientialojen.

Palkanmaksajapuolella kunnissa valitetaan karmeaa rahapulaa ja julkisen puolen työntekijäliitoissa kaivataan hallitukselta rahallista apua.

MTV:n Uutisextrassa vieraillut palkansaajakeskusjärjestö SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta ei pidä vaatimusta hyvänä, vaikka sen esittäjien joukossa on myös SAK:lainen liitto JHL.

– Minä tuen sitä, että saadaan hyvät sopimukset aikaan. Kaikki etukäteistoiminta, joka luo tietynlaisen asetelman työnantaja- tai työntekijäpuolelle ei kyllä edistä hyvän sopimuksen syntymistä eli nyt haetaan ratkaisu, joka molempia osapuolia tyydyttää ja se varmasti sieltä osapuolten neuvotteluista löytyy, sanoi Eloranta MTV:n Uutisextrassa.

Eloranta pohtisi muutoksia palkkakierrosmalliin

Eloranta ehdottaa, että kierroksen jälkeen kolmikantaisesti ja erityisesti työmarkkinajärjestöjen kesken pohdittaisiin, millainen palkkakierrosmallin pitäisi olla.

– En usko, että tämä on tyydyttävä tilanne kenellelään, että me näytetään ajautuvan aika isoihin työtaisteluihin, jotka ovat toinen toisiinsa kytkeytyneitä ja puolin ja toisin ollaan hyvin voimakkaassa koordinaatiossa. Se ei ehkä edistä hyvää työmarkkinakäytäntöä, sanoo Eloranta MTV:n Uutisextrassa.

Palkansaajapuolelta on arvosteltu valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalaa puolueelliseksi. SAK tarkastelisi myös sovittelujärjestelmää, ja se ehdottaa useamman sovittelijan mallia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja