SAK:n Eloranta luottaa ratkaisun löytymiseen kiky-säästöistä

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta luottaa siihen, että kunta-alan työntekijäliittojen ja hallituksen erimielisyyteen kunta-alan kiky-säästöistä löytyy ratkaisu. 

– Varmasti kunta-alan järjestöillä itselläänkin on myös tahto viedä tämä maaliin ja hallituksella myös, eiköhän tässä ratkaisu löydy, Eloranta sanoi.

Hän toivoo, että löydetään sellainen kompromissi, jonka kanssa voidaan viedä sopimusta eteenpäin ja kuntatalous pärjää.

Eloranta ei tänään lähtenyt ennakoimaan, voiko kiista kariuttaa koko kilpailukykysopimuksen.

– Minä en ainakaan näiltä istumilta kyllä usko siihen, että tämä olisi kuitenkaan kokonaisuudessaan kaatumassa, Eloranta sanoi.

Ongelma ilmaantui jälkikäteen

Elorannan mukaan lähtökohtana oli, että kilpailukykysopimus olisi neutraali kuntatalouden kannalta.

– Kaikki puhuivat kesäkuussa kustannusneutraalisuudesta suhteessa kuntatalouteen, ja tämä ongelma pumpsahti vasta elokuussa esille, Eloranta sanoi.

Hänen mukaansa asia olisi pitänyt pystyä ratkaisemaan jo kun sopimusta allekirjoitettiin.

– Kun kellään ei ollut tästä teknisestä veroasiasta, maksuihin liittyvästä asiasta, silloin vielä tietoa eikä havaintoa, niin sen takia se jäi tänne vähän jälkikäteen ratkaistavaksi, Eloranta sanoi.

Keskusjärjestöjen välillä asia on todettu, mutta sen tarkemmin sitä ei ole Elorannan mukaan käyty läpi. Eloranta kertoi, että SAK:lla ei ole tällä hetkellä suunnitelmia ryhtyä toimenpiteisiin asian tiimoilta. 

– Tottakai käydään meidän jäsenliiton JHL:n kanssa keskusteluja, miltä tilanne näyttää ja miten asia etenee, Eloranta sanoi.  

Lue myös:

    Uusimmat