Saitko Finnkinolta tarjouksen erittäin halvoista leffalipuista? Älä missään nimessä klikkaa viestin linkkiä!

Näin Facebookissa kiertävä Prisma-huijaus toimii 0:44

Saitko tekstiviestin tai sähköpostin Finnkinolta? Finnkino varoittaa liikkeellä olevista huijausviesteistä.

Myös Prisman nimissä on lähetelty tänä vuonna huijausviestejä. Yllä olevalla videolla lisätietoa siitä.

"Osallistu Finnkino kyselyyn..."
"Haluamme lähettää sinut katsomaan elokuvaa ilmaiseksi. Klikkaa tästä..."
"Meillä on ilo ilmoittaa, että sinut on valittu tämän yksinomaisen Finnkino-lahjan vastaanottajaksi."

Finnkinon nimissä on jälleen lähetelty huijausviestejä, joissa houkutellaan pilkkahintaisilla elokuvalipuilla tai lahjakorteilla, Finnkino varoittaa. Samanlaisista huijausviesteistä varoiteltiin jo viime vuonna.

Vaarana tilausansa

Viestejä, joissa "myydään" Finnkinon lahjakortteja halvalla tai kehotetaan osallistumaan kyselyyn, on lähetetty niin sähköpostilla, tekstiviesteinä kuin Facebookin yksityisviesteinäkin. Huijauksia esiintyy myös kännykkäsovellusten sisäisissä ostoissa.

Osa viesteistä on naamioitu näyttämään Finnkinon asiakkuusohjelman, Finnkino Labin viestinnältä.

Finnkino muistuttaa, ettei kyse ole Finnkinon kampanjasta, vaan luvattomasta tietojen kalastelusta sekä tilausansasta. Luottokorttinsa tiedot antamalla asiakas sitoutuu maksamaan kuukausittain verkkoviihdepalvelusta.

Finnkinolla ei kuitenkaan ole mitään tekemistä viestien kanssa, eikä yrityksen itsensä järjestämissä kilpailuissa tai markkinointiviesteissä koskaan kysytä asiakkaan luottokortti- tai pankkititietoja.

Tarkista sähköpostiosoite

Jos saat epäilyttävän sähköpostin, tarkista lähettäjän sähköpostiosoite. Lähettäjän kohdalla voi lukea Finnkino, mutta huijausviesti on lähetetty eri verkko-osoitteesta kuin Finnkinon käyttämät finnkino.fi tai email.finnkino.fi. Tekstiviesti saattaa kuitenkin tulla samaan viestiketjuun Finnkinolta aiemmin tulleiden mobiililippujen kanssa.

Myös viestin huono kieliasu voi paljastaa huijauksen. Epäilyttävien viestien linkkejä ei missään nimessä kannata klikata eikä tietojaan antaa.

Lisää kuvia huijausviesteistä löydät Finnkinon sivuilta.

Finnkino on tehnyt asiasta rikosilmoituksen.

Huijausviestejä on lähetelty tänä vuonna myös muun muassa S-pankin, Lidlin, Ikean ja Kelan nimissä. Lisäksi WhatsAppissa on levinnyt huijausviesti, jonka linkkiä klikkaamalla päätyy pornografisen sisällön pariin.

Lähde: Finnkino

Lue myös:

    Uusimmat