Mainos

Sairaalan välineitä ei desinfioitu kunnolla – 45 potilasta hälytetty hiv-testiin

Sveitsissä Ticinossa sijaitseva sairaala on kutsunut 45 potilastaan hiv- ja hepatiittitesteihin sen jälkeen kun paljastui, että potilaiden hoidossa käytettyjä välineitä ei oltu steriloitu kunnolla. Tapauksesta uutisoi The Local.

Luganon aluesairaalan mukaan tähytysvälineitä koskevan virheen takia potilailla on ”hyvin pieni” riski saada tapauksen vuoksi B- tai C- hepatiitti- tai hiv-tartunta.

Sairaalan mukaan virhe tapahtui välineitä pestäessä. Välineet oli pesty koneessa kahdesti puhdistusaineella sen sijaan että ne olisi pesty kerran puhdistusaineella ja kerran desinfiontiaineella. Virhe johtui siitä, että sairaalan henkilökuntaan kuuluva henkilö oli vahingossa laittanut desinfiontiaineen tilalle puhdistusainetta.

– Vaikkakin puhdistusaineella kuumassa lämpötilassa tapahtuva pesu on tärkein vaihe puhdistuksessa, desinfiointiainetta käytetään sen varmistamiseen, että viimeisetkin bakteerit katoavat, sairaala totesi tiedotteessa.

Virheen koskettamat 45 potilasta kutsuttiin testeihin, vaikka sairaalan mukaan riski tartunnasta on äärimmäisen pieni.

Tapausta The Localille kommentoinut sairaalan edustaja Mariano Masserini kertoo, että virheen tehnyt työntekijä on erotettu väliaikaisesti virastaan tutkinnan ajaksi.

Potilaiden testien tulokset valmistuvat 2–3 viikon kuluessa. Sairaala esitti tiedotteessaan anteeksipyynnön virheen kohteeksi joutuneille potilaille.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.