Älypuhelin räjähti makuuhuoneessa – mies menehtyi vammoihin

Malesiassa startup-yrityksiä auttavaa Cradle Fundia johtanut Nazrin Hassan on kuollut. Tapaus muistuttaa älypuhelinten vaarallisemmasta puolesta.

Saatavilla olevien tietojen mukaan Hassan menehtyi älypuhelimen ilmeisesti räjähdettyä hänen makuuhuoneessaan. Puhelimen epäillään olleen joko sängyn vieressä tai sängyllä laturiin kiinnitettynä. Tarkempia yksityiskohtia tapauksesta ei tiedetä.

Asiasta kertova The Malaysian Insight viittaa Hassanin sisaren miehen julkaisuun sosiaalisessa mediassa. Siinä kerrottiin älypuhelimen ylikuumentuneen ja räjähtäneen. ”Hänellä oli kaksi puhelinta, yksi BlackBerry ja Huawei. Emme tiedä, kumpi niistä räjähti. Kuka olisi ajatellut, että niin harmiton rutiinitoimenpide voi olla syy, miksi kolme nuorta lasta joutuu kasvamaan ilman isää vierellään”, kommentoi mies postauksessaan.

Puhelimen räjähdyksen epäillään jo mahdollisesti tehneen Hassanin toimintakyvyttömäksi. Lisäksi syttynyt tulipalo on määritelty todennäköiseksi kuoleman aiheuttajaksi kuumien palokaasujen hengittämisen myötä.

Tämäkin tapaus muistuttaa, että älypuhelinten lataamisessa ja käytössä voi olla järkevää turvautua joihinkin varotoimenpiteisiin. Puhelinta voi olla järkevämpää ladata eri huoneessa, laturi kytkeä irti seinästä, kun sitä ei tarvita, ja esimerkiksi paisuneen puhelimen käyttö lopettaa.

Samanaikaisesti on hyvä kuitenkin myös muistaa, että älypuhelimia on käytössä useampi miljardi kappaletta eivätkä onnettomuudet silti ole kovin yleisiä.

Lue myös:

    Uusimmat